Najcrnje je pred Efes? Ne otpisujte Partizan!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.02.2024.
00:01
Izvor: Sportske.net

Možda u svemu ovome bude i neke simbolike.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

S obzirom da je ušao u seriju bolnih poraza, Partizanu će predstojeća evroligaška pauza dobro doći kako bi pokušao da se ''resetuje'' i da se vrati u pobednički ritam.

Utisak je da Partizan posle svega što je pokazao protiv Monaka, Virtusa i pogotovo protiv Bajerna večeras, nije zaslužio da iz ta tri kola ima sva tri poraza, pa ima razloga za veru i nadu da će mu se to do kraja ligaškog dela sezone nekako vratiti.

Ali, pre toga treba povratiti samopouzdanje, a Kup Radivoja Koraća je odlična prilika za tako nešto. Pa još ako crno-beli uspeju da dođu do trofeja, atmosfera bi vrlo brzo mogla potpuno da se promeni u odnosu na ovu večerašnju.

Podsetimo, Partizan posle večerašnjeg poraza od Bajerna na učinku od 12 pobeda i 14 poraza i zauzima 11. mesto, sa jednom pobedom manje od Valensije i Makabija koji su večeras takođe doživeli poraze, pa ako se to ima u vidu, još uvek nije sve tako crno za ekipu trenera Obradovića, bez obzira na niz od ukupno pet poraza u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi.

S obzirom da od Makabija ima lošiji međusobni skor, Valensija bi mogla da bude Partizanova šansa za mesto u Top 10, jer su crno-beli uspeli da je savladaju u Španiji, a do kraja ligaškog dela sezone Valensija će gostovati u Beogradu.

Još osam kola je ostalo do kraja ligaškog dela sezone, od toga će pet mečeva crno-beli odigrati na svom terenu, i to protiv Efesa, Baskonije, Reala, Olimpijakosa i Valensije, a u gostima će igrati protiv Armanija, Barselone i Albe.

Sećate li se prošlosezonske serije poraza Partizana i kada je ona prekinuta?

Protiv Efesa u Beogradu kada je Naneli izrastao u heroja i ''upalio crno-belu mašinu''.

Ko je sledeći rival Partizana u Evroligi? Upravo Efes!

Pa, neka se istorija ponovi...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke