Najdžel Vilijams-Gos: "Dosta gledam Partizan, u SAD ne razumeju šta prave njihovi i Zvezdini navijači"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 22.03.2023.
16:45
Izvor: Sportske.net

Usput, spekuliše se da će Vilijams-Gos na kraju sezone napustiti Real Madrid.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Plejmejker Real Madrida Najdžel Vilijams-Gos kazao je da se evropska košarka mnogo razlikuje u odnosu na NBA složivši se sa brojinim zvezdama koje su istakle da je Evroliga teža za igranje. 

U opširnom intervjuu za emisiju "U obruču", Najdžel-Vilijams Gos pričao je o brojnim košarkaškim temama, a neke od njih bile su i rivalstva koja je iskusio u Evropi imajući u vidu da je nastupao za ekipe poput Partizana, Olimpijakosa i trenutno Real Madrida.

"Igrao sam u tri najveća rivaliteta u Evropi: Partizan – Crvena zvezda, Olimpijakos – Panatinaikos i Real Madrid – Barselona. Imao sam večiku sreću da iskusim tu strast na najvišem nivou. Ali, to ne možeš da opišeš kod ljudi kod kuće u SAD. Moraš to da osetiš lično. Pokušavao sam da pokažem ljudima snimke iz raznih dvorana: Makabijeve, Zvezdine, Partizanove... Ali dok nisi u njoj, dok nisi na parketu. U jednom trenutku ne mogu da čujem sebe kako razmišljam i zaista je tako. To je nešto što je teško objasniti ljudima koji nisu bili na licu mesta".

Koje su specifičnosti tih rivalstava koje je nabrojao?

"Jedna stvar mi je bila veoma zanimljiva. U Beogradu su tada i Partizan i Zvezda igrali sve utakmice u Pioniru. Sada znam da je drugačije jer Partizan igra u Štark areni. Ali, kada smo delili dvoranu, imate dva kluba bogate istorije i dele jednu dvoranu. To je bilo jedinstveno. U Grčkoj smo u različitim delovima grada, Real i Barsa, dva vrhunska kluba u Evropi kada se pogleda istorija u Evroligi".

Iako nema mnogo vremena da sedi ispred televizora i posmatra košarkaške utakmice, Vilijams-Gos je veliki zaljubljenih u takav vid relaksacije i kada god je u mogućnosti pogleda što više mečeva, posebno evroligaških. Naravno, Partizan je neizostavan u njegovoj programskoj šemi.

"Gledam baš puno košarke. Iskreno, stalno gledam neizvesne mečeve u tom kolu Evrolige. Da budem iskren, ne gledam toliko NBA. Dosta gledam Partizan, imaju posebno mesto u mom srcu. Ove sezone igraju vrlo dobro. Imaju sjajan tim i sjajnog trenera. Zabavno je videti ih kako su uhvatili ritam Jer su počeli sa usponima i padovima. Sada igraju dobro, među osam najboljih su u ovom trenutku. Gledam ih puno jer imam tu povezanost, ali svake nedelje pogledam mnogo evroligaške košarke".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke