Najgore šutersko veče Vildoze i Nedovića

Autor: Darko Mitrović
petak 20.01.2023.
21:19
Izvor: Sportske.net

Dešavalo se da jednom ne ide, a da ovaj drugi ''povuče''. Međutim, večeras ni jedno, ni drugo...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Crvena zvezda je večeras doživela jedan od najbolnijih poraza od početka sezone.

Tim Duška Ivanovića je imao sve u svojim rukama, vodio je sa 64:57, Petrušev se raspucao, sve je tokom većeg dela drugog poluvremena ličilo na utakmicu protiv Olimpijakosa u Pireju, a onda je Zvezda neobjašnjivo stala kada je izgledalo da je Žalgiris u nokdaunu.

Domaćin je napravio seriju 13:0, Zvezda četiri i po minuta nije mogla da postigne koš, a Ulanovas je sa dve vezane trojke rešio pitanje pobednika.

Ono po čemu će ova utakmica ostati upamćena je i očajno šutersko veče i Nemanje Nedovića, ali i Luke Vildoze.

Samo na početku drugog poluvremena su i jedan i drugi ''proradili'', izgledalo je tada da će ući u prepoznatljivi ritam, ali se toi nije dogodilo.

Na kraju - poražavajuće brojke i za jednog i za drugog, pogotovo za Nedovića. On je bio drugi najefikasniji u Zvezdi sa 11 poena, ali je za dva poena šutirao 4/11, a za tri 1/6. Nedović je slične brojke imao i u derbiju protiv Partizana (4/8 za dva i 1/7 za tri), ali se to sve zaboravilo kada je pogodio onu pobedonosnu trojku. Ni Vildoza večeras nije bio mnogo bolji - trojke takođe 1/6, a u šutu za dva poena nije bio loš, 3/4.

Kada se ima u vidu da Kampaco zbog suspenzije nije mogao da igra, da je Ivanović nastupio tek prvi put posle duže pauze zbog povrede, a da ni Marković nije imao svoje veče, možda Zvezda i nije mogla bolje da prođe u Kaunasu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke