Najoriginalniji način da primiš MVP titulu, Jokićeva ceremonija obišla planetu!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 12.05.2022.
07:03
Izvor: Sportske.net

U svakom smislu, najbolji na svetu je poseban...

AP Photo/David Zalubowsk
AP Photo/David Zalubowsk

Povezane vesti

Po drugi put u karijeri Nikola Jokić je izabran za MVP-ija NBA lige. Najbolji košarkaš sveta je odbranio titulu učinivši ono što mnogi nisu verovali, igrao je još bolje nego prethodne sezone.

Ono što je još posebno je način na koji je Srbinu uručena titula, ispred njegove ergele u Somboru gde su mu uz orkestar, prisustvo porodice i trenera Melouna uručili nagradiu.

Jokić se uživo uključio u program u Americi i primetio da je prvi put u istoriji jednog MVP igraču uručeno MVP priznanje ispred štale u Srbiji.

Ovo je inače prvi put da su igrači van Amerike četiri puta bili MVP, na dve Janisove titule nadovezao se Jokić sa dve, od 2005. do 2007. Stiv Neš je odbranio titulu, da bi ga nasledio Dirk Novicki.

Jokić je ove sezone dobio 875 poena, 65 članova panela od novinara i komentatora je glasalo za njega kao najboljeg, dok je za Embida bilo 26, ukupno je centar Siksersa završio sa 706 glasova, Adetokumbo je imao 595.

Jokića su savladale emocije kada je uz tamburaše primao nagradu. Doduše ovo je trofej namenjen najboljem igraču za 75 godina lige, a pravi pehar će mu biti dodeljen naknadno, kada se bude vratio u Ameriku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke