Najpoznatiji košarkaški tim na svetu podneo kandidaturu za ulazak u NBA ligu!

Autor: Boris Jovanović
utorak 22.06.2021.
08:21
Izvor: Sportske.net

Da li će uspeti u nameri?

EPA/Iván Franco
EPA/Iván Franco

Povezane vesti

Adam Silver, komesar NBA lige je natuknuo da bi takmičenje moglo da bude prošireno, a poslednji koji su izrazili interesovanje su Harlem Globtrotersi.

Naime, legendarni tim koji postoji od 1926. je do sada odigrao 26 000 egzibicionih utakmica, i posetio 124 zemlje. Naravno, u pitanju su revijalni mečevi, ali Harlemovci smatraju da mogu da okupe takmičarsku ekipu.

"U odnosu na ono što smo do sada učinili i na našu popularnost i prepoznatljivost, kao i broj profesionalaca koji su igrali za naš tim, smatramo da zaslužujemo šansu. I to odmah", deo je pisma koji je klub uputio Silveru.

Koliko su ozbiljni?

Istina je da je nekoliko igrača, među njima i legendarni Vilt Čembrlen nastupalo za ovaj egzibicioni tim, oni su zaista atrakcija, ali kako bi prošli u duelu sa NBA ekipama.

Doduše, to ne bi bio sadašnji tim, sigurno bi dobili nove obrise, a zanimljivo da se pozivaju na kraj četrdesetih. Tada je Harlem dve godine u nizu igrao protiv šampiona Mineapolis Lejkersa i dobio oba meča. Samo tada su za Lejkerse igrali belci, a jasno, u Harlemu uglavnom Afro-Amerikanci. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke