Najvažnije leto pred Barsom - Jasikevičijus ostaje, ali ide Mirotić?

Autor: Sportske Net
sreda 31.05.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Do promena će doći, ali kakvih?

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Nikola Mirotić po svemu sudeći napušta Barselonu ovo leto. On je trenutno pod ugovorom do 2025. godine i zarađuje oko 10 miliona evra godišnje, pa bi raskid njegovog ugovora navodno bio jedna od vrlo verovatnih opcija. ,,Mundo Deportivo" i ,,BasketNews" su otkrili da su već započeli pregovori između igrača i kluba o potencijalnom raskidu ugovora.

Prema izvorima BasketNewsa, dve strane su već imale nekoliko razgovora o rešavanju postojećeg ugovora, ali još uvek nema dogovora. 

Potencijalni Mirotićev odlazak imao bi značajan uticaj na košarkašku sekciju Barse, jer se suočava sa očekivanim smanjenjem budžeta. S obzirom na Mirotićev ugovor, koji iznosi oko 10 miliona evra za narednu godinu, njegov raskid se smatra jednom od opcija.

Zvaničan stav kluba, ipak ne sugeriše mogućnost Mirotićevog odlaska.

,,Nikola Mirotić je igrač Barselone i ima postojeći ugovor. Nadamo se da ćemo zajedno moći da osvojimo titulu domaće lige", navodi se u zvaničnom izveštaju.

Uz potencijalni odlazak Mirotića, Tviter nalog ,,House of glory" dodaje i da bi trener Šarunas Jasikevičijus mogao biti spreman da prihvati značajno smanjenje plata i potpiše novi ugovor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke