Najveća Partizanova boljka protiv Zvezde? Ovaj problem Željko nikako nije uspevao da reši

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.05.2024.
21:55
Izvor: Sportske.net

Bilo je primetno i prošle sezone, ali ne u ovoj meri.

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan ove sezone nije ostvario nijedan od svojih ciljeva na terenu. Počelo je neočekivanim porazom od SC Derbija u finalu ABA Superkupa, nastavljeno porazom u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde, pa neuspehom u borbi za plasman u plej-of ili bar plej-in Evrolige, a kulminacija je usledila u finalu plej-ofa AdmiralBet ABA lige, gde je Zvezda sa 3:0 u pobedama savladala Partizan i osvojila titulu koja je do pre par dana bila u Partiizanovim rukama.

U svemu tome postoji i još nešto što možda i najviše boli navijače crno-belih, a to je šest uzastopnih poraza od najvećeg rivala u 2024. godini, a ako se nešto što pre ne promeni u igri Partizana, ta serija bi mogla da bude nastavljena i u plej-ofu Superlige.

Postavlja se pitanje kako je moguće da Partizan toliko dugo ne uspeva da izađe na kraj sa Crvenom zvezdom, pogotovo ako se ima u vidu ono što je i trener Obradović istakao na pres konferenciji u nedelju, da je Partizan u Evroligi imao bolje rezultate od crveno-belih koje sa klupe vodi Janis Sferopulos.

Ako odgovor tražimo u statistici, onda jedna stavka posebno upada u oči - asistencije. Ukupno osam mečeva su Zvezda i Partizan odigrali od početka ove sezone, crno-beli su dobili prva dva, Zvezda narednih šest, ali ni u jednom od tih osam mečeva Partizan nije imao više asistencija od svog rivala.

Samo jednom, i to u porazu od 88:86 u AdmiralBet ABA ligi krajem januara, tim Željka Obradovića je uspeo da bude ravnopravan u broju asistencija - u svim ostalim mečevima Zvezda je u tom segmentu igre dominirala, a u prilogu možete da vidite kako je taj odnos izgledao iz meča u meč. 

Partizan - Crvena zvezda 76:82 (asistencije 15:23)
Crvena zvezda - Partizan 80:73 (asistencije 19:8)
Crvena zvezda - Partizan 85:82 (asistencije 18:9)
Crvena zvezda - Partizan 85:79 (asistencije 21:13)
Crvena zvezda - Partizan 88:86 (asistencije 16:16)
Crvena zvezda - Partizan 88:72 (asistencije 21:11)
Partizan - Crvena zvezda 98:87 (asistencije 23:24)
Partizan - Crvena zvezda 88:86 (asistencije 17:22).

Šta je rešenje? Logično bi bilo da je to dolazak novog, kvalitetnog plejmejkera na koga su navijači crno-belih ove sezone uzalud čekali. Krajnje je vreme da se na leto to konačno i dogodi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke