Naklon do poda, Vestbrukova istorija i to na fascinantan način!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 09.05.2021.
09:03
Izvor: Sportske.net

Rasel Vestbruk ostvario nemoguće i sve začinio neverovatnom partijom!

AP Photo/Darron Cummings
AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Rasel Vestbruk je stigao Oskara Robertsona, i to na kakav način. Aplaudirali su mu i publika i rivali na kraju meča, rešio je pitanje pobednika, sa par bacanja i blokirao poslednji šut Indijane. Završio je sa 33 poena, 19 skokova, 15 asistencija u veličanstenoj večeri, 181. tripl-dabl u karijeri, poravnao se sa Robertsonom na vrhu večne liste.

Neverovatni Vestbruk je zasenio čak i 50 poena Bredlija Bila, kao i tripl-dabl Sabonisa, 30 poena po 13 asistencija i skokova. Le Vert je bio blizu trostrukog učinka, 35 poena, 14 skokova i 8 asistencija. Ipak, na kraju svi će pričati o Vestbruku, stigao je i prestići će sigurno rekord star blizu pola veka. Pobedom je Vašington stigao do devetog mesta na Istoku i biće teški rivali u plej-inu.

Filadelfija čuva prvo mesto Istoka, osma pobeda u nizu, slavili su protiv slabog Detroita. Embid je ubacio 29 poena, Dok Rivers ga je podržao za MVP titulu, ali Kamerunac je odigrao 49 od 68 mečeva, da ne pominjemo druge nedostatke. On jeste treći strelac lige sa 29.2 poena i među 10 u skokovima, sa oko 11 uhvaćenih lopti po meču, no, ako uporedimo sa Jokićem, Karijem, pa i Vestbrukom on nije MVP.

Memfis je dobio meč u Tampi protiv Toronta, Valančijunas je uz 18 poena imao 21 skok. Rehabilitovali su se nakon poraza u Detroitu, u pet mečeva do kraja, potrebne su im dve pobede da matematički budu u plej-inu.

Juta, vodeći tim Zapada, stigla je do 50. pobede u sezoni. Dobili su slabe Roketse, Niang je izjednačio rekord karijere sa 24 poena, Klarkson dodao 21, Bogdanović, posle eksplozije protiv Denvera, 20 poena, sedmi meč u nizu da je završio sa 20+ koševa na meču. Juta je dobila seriju utakmica kod kuće, ukupno pet i čeka povratak Mičela i Majka Konlija. 

Stef Kari je utrpao Oklahomi 49 poena za tri četvrtine, odnosno 29 minuta igre, dobio povike "MVP", sasuo je 11 trojki. Stvarno igra na vrhunskom nivou i nosi tim na leđima. Pokuševski je i dalje van stroja.

Portland je povećao prednost nad Lejkersima, lako su slavili protiv San Antonija, Lilard i MekKolum su iskombinovali 57 poena, ne samo da beže šampionu jednu i po pobedu, već imaju i bolji međusobni skor. Šesto mesto, ako ne stignu Dalas, ih verovatno vodi na Kliperse u prvoj rundi. 

Ako budu peti, čeka ih po svemu sudeći Denver.

Kad smo kod Denvera, Nikola Jokić je eksplodirao u finišu posle jedne sudijske odluke i otvorio vrata pobede Netsima.

Rezultati:

Indijana - Vašington 132:133 pr.
Filadelfija - Detroit 118:104
Toronto - Memfis 99:109
Denver - Bruklin 119:125
Juta - Hjuston 124:116
Golden Stejt - Oklahoma 136:97
Portland - San Antonio 124:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke