Naneli: "Da ponizimo protivnike, da dominiramo"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 04.09.2023.
15:45
Izvor: Sportske.net

Sezona počinje 30. septembra u AdmiralBet ABA ligi, a 5. oktobra u Evroligi.

Povezane vesti

Košarkaši Partizana uveliko se pripremaju za narednu sezonu, nalaze se na Kopaoniku, a nastavljaju uskoro u Laktašima i Banjaluci gde će igrati turnir u okviru priprema. 

Jedan od košarkaša koji je produžio ugovor sa Partizanom je Džejms Naneli, koji je poručio da sa pobedničkim stavom želi da počne narednu sezonu.

"Želimo da ponizimo protivnike i da dominiramo! Da ne damo nikome šansu protiv nas, sa takvim mentalitetom želimo da započnemo novu sezonu. Moramo biti još gladniji, iako smo osvojili titulu prošle godine, da probamo da svojimo Evroligu, Kup. Moramo da želimo sve da osvojimo", rekao je Naneli za "Partizan TV".

Istakao je da su "grobari" na višem nivou u odnosu na sve ostale.

"Navijači Partizana su elita, viši nivo! Fenerbahče ima odlične navijače i sjajna su organizacija, ali Partizan i navijači u Beogradu, ovo je drugi nivo, to je nešto što nikada nisam doživeo. Volim njihovu ljubav i strast prema košarci. Atmosfera tokom i pre meča koju prave je da se naježiš" oduševljen je Amerikanac.

Partizan je do sada doveo Ognjena Jaramaza, Mateuša Ponitku, Frenka Kaminskog i Pi Džej Doužera. Njih dvojica su iz NBA lige, ali Naneli ne misli da će prilagođavanje na evropsku košarku za njih biti problem. 

"Pi Džej i Frenk će se lako adaptirati na evropski stil košarke. Biće im potrebno malo vremena, ali snaći će se. Najveća razlika između Evrolige i NBA je u taktici i čitanju taktike. Mada, košarka je košarka, gde god da ste" kazao je Naneli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke