Naneli MVP sa još dvojicom!

Autor: Mladen Heleta
subota 13.04.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

U vrhu i Džejlin Smit.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana Džejms Naneli, Panatinaikosa Kostas Slukas i Baskonije Markus Hauard proglašeni su danas za najkorisnije igrače (MVP) 34. kola Evrolige, poslednjeg u regularnom delu sezone.

Njih trojica su mečeve završili sa indeksom korisnosti 27.

Naneli je predvodio Partizan do pobede protiv Valensije (79:66) sa 19 poena (4/4 za dva, 2/4 za tri poena, 4/4 slobodna bacanja), četiri asistencije, dva skoka i šest iznuđenih faulova. Poznato je da su crno-beli završili takmičenje i da im je susret sa Valensijom bio poslednji u sezoni.

Slukas je bio najzaslužniji za pobedu Panatinaikosa protiv Albe (84:75), kojom je taj tim obezbedio drugo mesto na tabeli pred plej-of. Slukas je upisao 16 poena, sedam asistencija i četiri skoka.

Na kraju, Hauard je u važnom trijumfu Baskonije protiv Virtusa (91:95) zabeležio 34 poena, tri asistencije i sedam iznuđenih prekršaja. Ekipa iz Vitorije je tim trijumfom obezbedila osmo mesto i duel protiv Makabija u plej-inu. Ako Baskonija pobedi, ući će u plej-of sa sedmog mesta i ići na Panatinaikos, a ako izgubi onda će dočekati boljeg iz duela između Efesa i Virtusa u borbi za poslednje osmo mesto koje vodi u plej-of.

Najbolje u ovom kolu, sa indeksom 26, zaokružuju Džejlin Smit iz Partizana i Ajzea Kenan iz Olimpijakosa. 

Smit je postigao 15 poena, uz četiri ukradene lopte i dve asistencije, dok je Kenan postigao 27 poena u pobedi svog tima protiv Fenerbahčea (84:81).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke