Nanovi utisci o Evroligi: "Imam problem sa distancom terena"

Autor: Filip Rodic
subota 11.11.2023.
22:15
Izvor: Sportske.net

Ataman ga hrabri.

EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Povezane vesti

Novo NBA pojačanje Panatinaikosa Kendrik Nan je na svom debiju protiv Albe doprineo ekipi sa šest poena i jednom asistencijom za sedma minuta i 45 sekundi na parketu. PAO je slavio 99:85.

"Zadovoljan sam svojim početkom, jer mi je to bila prva utakmica. Osećao sam se prilično prijatno, ali takođe jedva čekam ono što sledi. Po ulasku u igru, želeo sam da zaštitim loptu i igram odbranu, i što sam više igrao, više sam pronalazio svoj ritam", rekao je Nan.

Komentarišući generalno iskustvo igre u Evroligi, Nan je priznao visok nivo takmičarskog duha, ističući inteligenciju igrača.

"Bila je to utakmica na visokom nivou, a ima i pametnih igrača. Sviđa mi se takmičarski duh. Još uvek imam problem sa distancom na terena, ali ću se prilagoditi", naglasio je on.

U pogledu povezivanja sa novim saigračima i trenerom Erginom Atamanom, Nan je naveo da ga ga svi hrabre.

"Iz dana u dan učim o svojim saigračima i oni su mi bili od velike pomoći. Uputili su me u svoju košarkašku filozofiju. Trener me je ohrabrio da budem svoj, da igram čvrsto, i očekuje da se bolje integrišem kako vreme bude prolazilo", rekao je Nan.

Tim iz Atine u duplom kolu Evrolige prvo igra kod kuće sa Žalgirisom, pa gostuje Virtusu u Bolonji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke