Napadi huligana u Zadru nisu novost - i igrači Partizana su morali da "čuvaju glavu"

Autor: Filip Rodic
nedelja 12.11.2023.
10:15
Izvor: Sportske.net

Nije bilo strašno, koliko je moglo.

BETA/BETAPHOTO/HINA/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/DS

Povezane vesti

Napad huligana na članove delegacije KK Crvena zvezda opet je prikazao ružnu sliku regionalne košarke. Zadarska policija je privela dva lica vezana za taj slučaj i pokrenuta je istraga, a meč tek treba da se održi.

Neprijatnosti i incidenti pojedinih navijačkih grupa i pojedinaca u Zadru nisu nešto nepoznato. Već je bilo sličnih scena neprijateljskog ophođenja prema srpskim klubovima. Autobus košarkaša Partizana 2010. godine je bio kamenovan po odlasku sa utakmice na aerodrom.

Na sreću, tada niko nije povređen. Jedna kamenica je polomila staklo, druga okrznula tadašnjeg trenera Vladu Jovanovića, a treća je bila bezopasna. Inače, taj autobus je bio vlasništvo lokalne kompanije "Liburnija".

Igrači Partizana su drugim prevoznim sredstvom nastavili put do aerodroma "Zemunik", a zaposleni u zadarskoj policiji obavili su uviđaj.

"Kada smo krenuli iz hale pogođen je autobus sa dva kamena. Jedan je razbio staklo i pogodio Vladu Jovanovića u lice. Srećom, samo ga je okrznuo, tako da mu je lice malo isečeno i natečeno. Nije strašno, kako je moglo da bude", govorio je tada Dragan Todorić za sprske medije.

Utakmica Crvene zvezde i Zadra igra se od 17 časova i bilo bi razumno od strane domaće publike da se incidenti ne prenesu i u halu, što su apelovali i sam klub domaćin i ABA liga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke