Nastali pre šest godina i osvojili Evrokup - Pariz u Evroligi!

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.04.2024.
21:36
Izvor: Sportske.net

Potpuno zasluženo!

Povezane vesti

Košarkaši Pariza osvojili su Evrokup pošto su i u drugom meču finalne serije savladali Burg. Ovog puta, na gostovanju, bilo je 81:89.

Potrudila se domaća publika da da vetar u leđa košarkašima Burga u susretu sa, može se reći, znatno kvalitetnijim rivalom. Izazovna ekipa je Pariz za uslove Evrokupa imajući u vidu da imaju igrače kakvi su Ti-Džej Šorts i Nadir Hifi.

Nakon odlične igre u prvoj deonici gde su zadržali Parižane, gosti su zahvaljujući greškama Burga i poenima sa poludistance i pod košem, uspeli da dođu do ponovnog egala. U tom periodu igre, ekipa Tomasa Isaila  nije pogodila nijednu trojku.

Ali, u trećem kvartalu jesu i tada kada se meč lomio bili su dovoljno skoncentrisani, te preko Šortsa, Hifija i Vorda došli do vođstva. Imao je Burg dugo bio u igri za povratak, ali kada je Sajmon na minut pre kraja pogodio za 76:87 – sve je bilo jasno.

Pariz je tako legitimni učesnik Evrolige za narednu sezonu i od njihove volje zavisiće hoće li u njoj učestvovati. Verovatno da će odgovor biti potvrdan.

Ti-Džej Šorts je ubacio 22 poena za Pariz, 14 je dodao Nadir Hifi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke