Nastavljaju se hapšenja oko brata Majkla Portera - FBI se umešao!

Autor: Filip Rodic
sreda 05.06.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Hapšenje nasred aerodroma.

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Pri kraju regularne sezone i na početku plej-of jedna od glavnih priča van NBA terena bilo je nameštanje utakmica igrača Toronta Džonteja Portera, brata saigrača Nikole Jokića Majka Portera Džuniora.

Ranije ove godine, Porteru je zabranjen pristup NBA ligi zbog klađenja na sopstvene partije, deljenja insajderskih informacija sa kockarima i pretvaranja da je bolestan da bi uticao na opklade. Ova informacija dolazi iz evidencije NBA lige i krivične prijave koju su u utorak podneli tužioci u Bruklinu.

Džontej je suspendovan do kraja karijere, ali se tu nije završilo.

FBI je uhapsio saradnika Long Fi Fama zbog navodne koordinacije šeme klađenja sa bivšim NBA igračem.

FBI je naveo da je Long Fi Fam, poznat i kao "Brus", 38-godišnjak iz Bruklina, uhapšen na aerodromu "JFK" u ponedeljak. Fam je navodno rezervisao kartu u jednom pravcu za Australiju nakon što su federalni istražitelji pokušali da ga intervjuišu.

Kada je uhapšen, Fam je imao oko 12.000 dolara u gotovini, dva blagajnička čeka u ukupnom iznosu od 80.000 dolara, nekoliko listića za klađenje i tri mobilna telefona.

Fam se u utorak pojavio pred saveznim sudom i određen mu je pritvor. On se suočava sa optužbama za prevaru. Tri druge osobe koje su navodno umešane u šemu su i dalje na slobodi, tvrde tužioci.

U krivičnoj prijavi protiv Fama se ne navodi ime NBA igrača, ali se navode detalji koji odgovaraju Džonteju Porteru. U dokumentima se pominje igrač koji je 22. januara odigrao samo četiri minuta, zabeleživši tri skoka i jednu asistenciju - Porterova tačna statistika za taj dan. Takođe se napominje da je igrač tvrdio da je ponovo pogoršao povredu oka, slično Porterovoj tvrdnji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke