Nastavljaju se potpisi u FMP - Zvezdini biseri četiri godine u Železniku!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.06.2022.
18:04
Izvor: Sportske.net

Vreme je za seniorsku košarku!

Euroleague  Basketball ANGT
Euroleague Basketball ANGT

Povezane vesti

Košarkaški klub FMP potvrdio je danas da su potpisani ugovori sa trojicom mladih igrača Lukom Vudragovićem, Andrijom Vukovićem i Ognjenom Matovićem.

Posle dolaska Čarlsa Dženkinsa, FMP nastavlja da oformljava tim za narednu sezonu. Njihov dres će od ovog leta nositi momci koji su prerasli niže kategorije Crvene zvezde i spremni su da se okušaju među seniorima. 

Sva trojica su deo Zvezdine omladinske selekcije i potpisali su četvorogodišnje ugovore sa FMP gde, kao po običaju, ostaju na radaru dojučerašnjeg tima.

Luka Vudragović (197, 2004) igra na poziciji beka i karakteriše ga izuzetno precizan šut za tri poena, a sa svojom visinom i izuzetnim fizičkim predispozicijama može da pokriva i krilnu poziciju. Vudragović je bio član mlađih selekcija Vizure i Crvene zvezde, kao i reprezentacije Srbije do 18 godina sa kojom je nastupao na Čelendžeru u Makedoniji. Važi za jednog od najtalentovanijih igrača crveno-belih i blistao je na minulom Evroliginom ANGT turniru.

Ognjen Matović (196, 2004) je polivalentan igrač koji se veoma dobro snalazi na svim pozicijama od plejmejkera do niskog krila, ali je tokom svog juniorskog staža najviše igrao na poziciji niskog krila. Prve košarkaške korake načinio je u rodnom Prijepolju, a kao kadet prešao u Crvenu zvezdu.

Andrija Vuković (210, 2005) igra na poziciji centra i karakteriše ga sjajan atleticizam. Rođen je u Podgorici, nastupao je za juniore Crvene zvezde gde je došao iz podgoričke Budućnosti. Njegova lična velika želja i odluka bila je da odabere reprezentaciju Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke