Navija za Zvezdu, igra najbolju sezonu u karijeri i seli se kod LeBrona?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 29.11.2018.
11:28
Izvor: Sportske.net

Igra fantastično od starta tekuće sezone, a uskoro bi mogao da promeni sredinu.

EPA-EFE/STEVE DIPAOLA
EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Povezane vesti

Orlando je iznenađujuće dobro počeo sezonu, nakon sinoćnjeg poraza od Portlanda imaju skor 10-12.

Čini se da bi konačno mogli da prekinu šestogodišnji post i domognu se plej-ofa, a najveće zasluge za dobre rezultate na startu sezone idu na račun centar ove ekipe, crnogorskog reprezentativca Nikole Vučevića.

Momak koji je 2011. godine biran kao 16. pik na draftu igra zaista sjajno, na 22 meča u proseku je beležio 20.8 poena, 11,1 skokova, 3,9 asistencije, 1,1 blokadu i jednu ukradenu loptu po nastupu.

Bez sumnje je najbolji igrač ekipe sa Floride ove sezone, ali i pored toga, Vučević najverovatnije igra svoje poslednje utakmice u dresu Orlanda.

Vucevic

Naime, centar iz Crne Gore odrađuje svoju poslednju godinu u ugovoru, narednog leta će postati slobodan agent.

Čini se da novu saradnju neće dobiti, jer bi njegov ostanak značajno usporio napredak Moa Bambe, 20-godišnjeg centra sa nestvarnim fizičkim predispozicijama (239cm raspon ruku), kojeg je Orlando minulog leta birao kao šestog pika na NBA draftu.

Upravo zbog toga, mediji u SAD pretpostavljaju da su uprkos sjajnim partijama njegovi dani u Orlandu odbrojani, a kako franšiza ne bi ostala praznih šaka narednog leta, sva je prilika da će njegove dobre nastupe pokušati da "unovče" do kraja tekuće sezone.

Poslednji mesec za trejdove u NBA ligi je februar, te je za očekivati da Medžik trejduje crnogorskog košarkaša do isteka roka za razmene.

Nakon sjajnih partija nema sumnje da će veliki broj timova biti zainteresovan za njegove usluge, predviđa se čak da bi mogao da zaigra i za Los Anđeles Lejkerse, koji imaju problema na centarskoj poziciji i pored toga što su konkurenciju pojačali angažovanjem Tajsona Čendlera.


Vučević bi značajno poboljšao šanse "Jezeraša" za plasman u doigravanje, jedino pitanje koje se nameće je da li su u "Gradu anđela" spremni da mu narednog leta ponude veliki ugovor, pošto je sasvim jasno da će crnogorski košarkaš tražiti više od 12,75 miliona dolara, koliko trenutno zarađuje.

Lejkersi imaju plan da narednog leta dovedu makar jednu veliku zvezdu, često su pominjani Kavaj Lenard, Entoni Dejvis, pa i Klej Tompson i Kevin Durent iz Golden Stejta, jasno je da bi u slučaju dolaska Vučevića mogli da priušte samo jednu zvezdu pred narednu sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke