Navijače Partizana hvata jeza - Bertomeu govorio o formatu Evrokupa

Autor: Nemanja Janošev
petak 20.05.2022.
19:14
Izvor: Sportske.net

Njima se dopalo.

EPA-EFE/Jon Rodriguez Bilbao
EPA-EFE/Jon Rodriguez Bilbao

Povezane vesti

Generalni direktor Evrolige Đordi Bertomeu rekao je da se radi na novim projektima poboljšanja tog takmičenja u svim aspektima.

Prvi plan Evrolige jeste da dođe do povećavanja broja klubova vlasnika ovog takmičenja. Njih je trenutno 13 i ideja je da se tržište razvija na brojnim lokacijama poput Velike Britanije, Francuske...

"Moramo da istražimo tržište i pojačamo Evroligu u vidu timova akcionara kojih za sada imamo 13. Ne smemo zaboraviti Francusku, Veliku Britaniju, Nemačku i Italiju. Tamo postoji veliki prostor za napredak", kazao je on.

Bertomeu je govorio i o seleri kepu koji će se uvesti požalivši se da su troškovi klubova na igrače mnogo veći nego što je njihov prihod. Evroliga ne želi da timovi troše više nego što zarade.

"Ne želimo da utičemo na ugovore individualaca u klubu. Svako od njih ima svoju vrednost. Neće biti limita koliko će igrači moći da zarađuju. Ali, ako želiš da imaš igrača od dva miliona dolara i platiš ga toliko, moraš isti novac da zaradiš".

Ekipa Partizana slovila je za jednog od favorita u ovogodišnjem Evrokupu, ali novi format i sjajna Bursa isprečili pred Obradovićevim timom. Navijači, ali i unutar samog kluba veruju da je sistem da se posle regularnog dela momentalno prelazi na eliminacione utakmice nepravedan. Bertomeu je danas govorio o tome istakavši da Evrokup jeste okrutan, ali da će s vremenom svi da se naviknu.

"Evrokup je okrutan, ali mislim da je bilo uzbudljivo. Moramo biti strpljivi sa novim formatima. Slično je bilo i sa Evroligom. Prve reakcije većine bile su da je to sigurno okrutno, ali zanimljivo", naveo je Bertomeu.

On je mnogo puta na konferenciji za medije bio upitan da prokomentariše situaciju sa ruskim timovima. Nije mogao da precizira kada će se doneti konačna odluka, ali naznačio je u kom periodu je javnost može očekivati.

"Kada se završi fajnal-for kreću pripreme za narednu sezonu. Krajem juna ćemo možda znati kakva će biti tačna situacija sa ruskim timovima. Ne znam tačan datum, ali tri-četiri nedelje nakon svega biće neophodno da se sumiraju utisci, a potom donesu nove odluke".

Na jučerašnjoj utakmici između Efesa i Olimpijakosa mogao je da se vidi Greg Popovič, dok je u plej-ofu u dvoranama u Monaku i Atini sedeo Kevin Durent.

"Moram da kažem da je činjenica da su NBA igrači i treneri došli da gledaju mečeve Evrolige van svakakve naše strategije. Durent je došao zbog poznanstva sa Majkom Džejmsom bez ikakvog kontakta sa nama. Greg Popovič je odlučio da dođe zbog svojih korena u Beograd. Uvek smo srećni kada prijatelji iz NBA lige dođu", napomenuo je Bertomeu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke