Navijačima Zvezde zabranjeno da idu na meč protiv Armanija

Autor: Mladen Heleta
petak 29.12.2023.
18:45
Izvor: Sportske.net

Odluka italijanskih vlasti.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Italijanske vlasti donele su odluku da zabrane prisustvo navijačima Crvene zvezde na meču u Milanu protiv Armanija, 11. januara u Evroligi.

Crveno-beli su sinoć poraženi od Panatinaikosa u Atini, a  2024. godinu u elitnom takmičenju započinju duelima sa Fenerbahčeom u Istanbulu, Partizanom na domaćem terenu i Asvelom u Lionu. 

Tek nakon ovih mečeva  putuju u Milano, gde će u 21. kolu gostovati Armaniju, od kog su u prvom delu sezone ubedljivo poraženi u Beogradu.

Prema svemu sudeći, srpski tim će tamo biti bez podrške navijača, jer su italijanske vlasti tako odlučile.

U saopštenju, koje prenosimo u celosti, piše da je odluka doneta kako bi se očuvao javni red, sigurnost i bezbednost:

"Provincija Milano je, iz razloga zaštite javnog reda, sigurnosti i bezbednosti u vezi sa utakmicom između Armani Olimpije Milana i Crvene zvezde koja je zakazana u "Asago forumu" 11. januara 2024. godine, donela sledeće mere:  

- Zabrana prodaje ulaznica navijačima Crvene zvezde. Kupovina ulaznica za sve sektore dozvoljena je samo stanovnicima regiona Lombardija.

– Prodaja samo imenovanih ulaznica.  

– Dozvoljene su samo ulaznice koje sadrže kompletne lične podatke kupaca.  

Ove mere su usvojene nakon analize rizika povezanih sa ovom utakmicom od strane Nacionalnog opservatorijuma za sportske događaje i naknadnih procena Komiteta za analizu bezbednosti sportskih događaja".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke