NBA će tek shvatiti kakvog im je igrača Partizan odveo?

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.07.2021.
19:35
Izvor: Sportske.net

Silno je motivisan da zablista punim sjajem u Partizanovom dresu.

 EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Partizan je ovog leta uspeo da svojim navijačima priredi brojna prijatna iznenađenja, a jedno od njih je i transfer bivšeg košarkaša NBA ligaša Bruklin Netsa, letonskog krilnog igrača Rodionsa Kuruca.

Ovaj momak je posle odličnog starta u dresu Netsa, neočekivano pao u drugi plan tokom prošle sezone kada je trendovan u Hjuston, pa u Milvoki, a posle rastanka sa Baksima nije bilo novog interesovanja iz najjače lige sveta za njegove usluge.

Zbog toga je odlučio da se vrati u Evropu, Partizan je to iskoristio i dobio veliko pojačanje, a Letonac sada želi da se dokaže kod najboljeg evropskog trenera Željka Obradovića, što bi mu bila najbolja preporuka za ekspresni povratak u NBA ligu.

Takav Kurucov plan je u izjavi za letonske medije otkrio njegov brat, takođe košarkaš i reprezentativac Letonije Arturs Kuruc.

''Veoma sam srećan zbog njega. Mislim da bi svi voleli da igraju kod takvog trenera kao što je Obradović. Da vidimo kako će se razvijati sezona, ali siguran sam da će Rodions uspeti da se pokaže i ostvari još veće ciljeve. Želim mu da odigra moćnu sezonu i vrati se u NBA! Da pomogne Partizanu da ostvari cilj ulaska u Evroligu, da dokaže da može da igra u NBA ligi i dokaže timovima iz te lige da su izgubili vrednog igrača za jednu sezonu. Tokom godina počeo sam da shvatam da NBA igrači vrlo brzo dolaze i odlaze. Mnogi se dokazuju u Evropi, a zatim se vrate u NBA, tako da ovo nije kraj, to je samo početak. Već se malo dokazao, ali sada će se usavršiti u evropskoj košarci i siguran sam da će tamo moći da se vrati još bolji'', poručio je Arturs Kuruc.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke