NBA igrači u kvalifikacijama za Mundobasket? Selektor objasnio situaciju!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 23.05.2022.
11:30
Izvor: Sportske.net

Objasnio je i zašto je Nikola Kalinić toliko bitan igrač za reprezentaciju.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Svetislav Pešić je danas gostovao na televiziji K1, gde je govorio o svemu što se dešava oko reprezentacije Srbije u ovom trenutku. 

Posebno je objasnio koliko mu je bitan Nikola Kalinić u reprezentaciji i kako bez njega praktično nema ni pravog Jokića. 

"Džordan bez Kukoča i Pipena ne bi bio toliko veliki. Jokić bez Kalinića u reprezentaciji isto...", objasnio je Pešić. 

Reprezentaciju Srbije prvo čekaju kvalifikacije za Mundobasket, a potom Eurobasket. U ovom trenutku je veliko pitanje u kakvom ćemo sastavu igrati kvalifikacije. 

"Pitanja su uvek da li ćemo igrati sa najjačim igračima, da li smo favoriti, a Evropsko prvenstvo je daleka budućnost", rekao je Pešić. 

"Čekamo da se završi ABA liga, neki igrači moraju na operaciju, neki neće igrati ni EP, neko mora da se odmara... Igramo 30. juna u Rigi, a 3. igramo sa Belgijom u Nišu", rekao je Pešić koji je najavio prvo kvalifikacije za Mundobasket. 

"Ne znam da li možemo da računamo na NBA igrače u kvalifikacijama. Postoji dogovor između NBA i FIBA, koji glasi da praktično igrači iz NBA teško mogu igrati. Oni mogu da treniraju samo 28 dana sa ekipom. Bjelica je još u programu, Marjanović je još u programu jer su u finalu konferencije... Bjelica ne zna gde će i šta će jer je slobodan ugovor, počinju pregovori, to su važne stvari", rekao je Pešić. 

"Imam neki stav oko svega, nema problema, samo rešenja. Za sve nas je to veliki izazov, ako je takva situacija, da vidimo šta možemo da napravimo od toga. Počeli smo prošle godine pripreme za OI sa četiri igrača. Jedan bolestan, drugi dolazi... Dođu Italijani, naprave dominaciju i nema nas. U januaru mesecu iste godine, zvali su me novinari i pitali da li imamo šanse da uzmemo medalju na OI? Loša priprema - loši rezultati", rekao je Pešić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke