NBA - Kakav ugovor za mladog Srbina, imaće više nego Jokić na početku!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 05.12.2020.
09:09
Izvor: Sportske.net

Odličan ruki ugovor.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Aleksej Pokuševski je još jedan srpski košarkaš u NBA ligi.

Ovaj 18-godišnji košarkaš je novi izdanak srpske škole, a igraće za Oklahomu u svojoj prvoj sezoni NBA lige nakon što je dobijao šansu na kašičicu u Olimpijakosu.

Ipak, sve je zreliji, verujemo da može da dobije minute u Oklahomi u novoj sezoni.

"Bio sam šokiran time što sam izabran sa 17. pozicije, a posle toga prešao u Oklahomu. Bio sam u šoku. Nisam znao da će se to dogoditi, ali sam srećan zbog svega. Ljudi iz Tandera su perfektni. Sjajni momci. Ovde su svi kao porodica", rekao je Pokuševski.

Ono što treba napomenuti jeste da je Pokuševski dobio neverovatan ugovor za jednog rukija, više nego što se inače dobija.

Pokuševski će imati u prvoj 2.964.840 dolara, a u drugoj 3.113.160, a onda će Oklahoma doneti odluku da li želi da nastavi saradnju sa njim.

Recimo da je Nikola Jokić u prvoj sezoni imao 1,3 miliona dolara, drugoj 1,36 miliona, a u trećoj 1,47 miliona dolara.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stratford
Saturday, 05.12.2020
11:03

Nije on dobio nikakav "veći" ugovor za rukija nego inače. Dobio je veći ugovor od Jokića jer je bio 17. pik, a Jokić 41. Da ste imalo istražili i upoznali se s temom, znali biste da se plate rukijima određuju skalarno po formuli baziranoj na plasmanu na draft ljestvici. Dakle prvi pik te godina dobija određenu sumu i onda se u odnosu na to određuje plata ostalim niz ljestvicu.