NBA liga pokrenula istragu protiv košarkaša Toronta zbog kockanja, Rajaković iznenađen

Autor: Milovan Longinov
utorak 26.03.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Nikada nije bio u ovakvoj situaciji...

AP Photo/Doug McSchooler
AP Photo/Doug McSchooler

Povezane vesti

Rukovodstvo NBA lige pokrenulo je istragu protiv košarkaša Toronta Džonteja Portera zbog optužbi za kockanje.

Portparol lige potvrdio je danas da je istraga oovrena, a trener Toronta Darko Rajaković rekao je da je za to saznao uoči utakmice protiv Bruklina (88:96). Porter nije noćas igrao tu utakmicu iz privatnih razloga.

I-Es-Pi-En (ESPN) preneo je da se istražuje Porterov učinak u utakmicama 26. januara i 20. marta. U oba meča on je igrao kratko, pre nego što se povukao navodeći povredu ili bolest.

U prvoj utakmici protiv Los Anđeles Klipersa igrao je četiri minuta i 24 sekunde, a zatim je protiv Sakramenta igrao dva minuta i 43 sekunde. "Nikada ne sumnjam u povrede. Nikada ne sumnjam u poštenje mojih igrača. Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji", rekao je Rajaković.

ESPN preneo je da Porter u obe utakmice nije bio blizu da ostvari očekivani učinak u poenima, nakon što nije postigao nijedan. 

Porter nije igrao ni prethodnu utakmicu u subotu protiv Vašingtona, takođe iz privatnih razloga, a Rajaković je rekao da nije razgovarao sa ekipom o tome.

"Ne znam njihovu reakciju. Samo znam da niko ne želi da se takva situacija dogodi, nikome, nijednoj ekipi. Jednostavno moramo da se nosimo sa time", naveo je srpski trener.

Košarkaš Toronta Porter, koji je brat igrača Denvera Majkla Portera, u proseku je u 26 utakmica postizao 4,4 poena, uz 3,2 skoka i 2,3 asistencije.

NBA liga od igrača zahteva da prisustvuju jednom sastanku posvećenom borbi protiv klađenja koji organizuje ili liga ili klub. Najmanje četiri igrača iz razvojne lige suspendovani su zbog kršenja pravila o klađenju, a kazne se kreću od tri do pet utakmica.

Prema pravilima NBA lige svaki igrač koji se kladi novcem ili uloži bilo koju vrednost na utakmicu ili događaj u organizaciji lige ili Razvojne lige, može se suočiti sa kaznama komesara lige Adama Silvera u rasponu od novčane kazne do diskvalifikacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke