NBA noć - Durant preskočio Šeka, odlični Nikola Jović!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 21.03.2024.
07:27
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje u Ohaju, nije derbi bez Janisa...

AP Photo/Ron Schwane
AP Photo/Ron Schwane

Povezane vesti

Janisa nije bio u timu, MIlvoki se dobro držao protiv lidera Bostona, vratio u utakmicu, ali je onda na scenu stupio Pejton Pričard. Isprovociran ponašanjem kontroverznog Patrika Beverlija spakovao je 10 poena u poslednjoj četvrtini i priveo meč kraju. Tejtum je ubacio 31 poen, Seltiksi su dobili sedam mečeva u nizu. Oni čitave sezone kod kuće nisu izgubili od rivala iz istočne konferencije. NA drugoj strani Lilard 32, Bobi Portis 24 poena, uhvatio je i 15 lopti.

Peti put u karijeri Stef Kari je prošao granicu od 300 trojki u sezoni. Večeras ih je postigao četiri za 14 poena, sedam Voriorsa bili su dvocifreni u pobedi protiv slabog Memfisa. Kuminga najefikasniji sa 26 koševa, Tompson je dodao 23, Vigins 22, Kris Pol je podelio 14 asistencija, najviše u sezoni. U petak u zaliv stiže Indijana koja je dobila poslednja četiri puta na gostovanju u San Francisku.

Kad smo kod Pejkersa, očekivano su arhivirali Detroit, Siakam i Halibarton su iskombinovali 45 poena protiv slabog rivala. I Sakramento nije imao problem na severu, preko granice. Rutinirali su Toronto koji je desetkovan i u očajnoj formi, uz 24. tripl-dabl Sabonisa. Litvanac je ubacio 13 poena, imao 17 skokova, 10 asistencija, za samo 28 minuta igre.

Čet Holgren je odigrao jedan od mečeva kratke NBA karijere, 35 poena i 14 skokova, Šaj je 20 od 31 poena postigao u nastavku, pa Oklahoma nije imao problem sa Jutom. Gosti opet bez Markanena i Klarksona, pružili su dobar otpor, ali očekivano je domaćin slavio i ponovo preuzeo čelo Zapada od Denvera, imaju skor 48-20.

Klipersi su skočili na četvrto mesto Zapada, ono koje donosi prednost domaćeg terena na otvaranju plej-ofa. Imaju pobedu više od Pelikansa, noćas su savladali Portland, 27 poena Pola Džordža, Harden je uz 19, imao i 14 asistencija. Posle poluvremena probudio se Kavaj, pa nije bilo problema za favorita, koji će ponovo igrati sa Blejzersima, u petak u Portlandu.

Velika partija Grejsona Alena protiv  FIladelfije, ubacio je 10 trojki za 32 poena, Siksersi nisu imali nade. Doduše, smanjoli su prednost rivala u poslednjoj četvrtini, ali bez šansi da se vrate u utakmicu. Noćas je Keving Durant preskočio Šekila O'Nila na osmom mestu liste strelaca NBA. KD je ubacio 28 610 poena u karijeri, isprednj njega je sada sedmi na listi Vilt Čembrlen sa 31 419 koševa.

Za iznenađenje se pobrinuo Majami u Ohaju. Teri Rozije, pojačanje iz Hornetsa je odigrao simultanku sa Klivlendom u poslednjih par minuta, ubacio je devet poena, pa je pobeda otišla na Floridu. Darijus Garland je promašio za produžetak sa sirenom, Kavsi su treći put u nizu izgubili kod kuće. Rozije je inače igrao u zavičaju, završio je sa 24 poena. Batler je ubacio 30, a Nikola Jović dodao 14. Naš košarkaš je pogodio četiri trojke, imao je i šest skokova, odlična partija. 

Klivlend - Majami 104:107
Detroit - Indijana 103:122
Boston - Milvoki 122:119
Toronto - Sakramento 89:123
Oklahoma - Juta 119:107
Golden Stejt - Memfis 137:116
Feniks - Filadelfija 115:102
Portland - LA Klipers 103:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke