NBA odlučna - Ko ne ispuni ovo, biće sankcionisan!

Autor: Sportske Net
četvrtak 30.09.2021.
08:30
Izvor: Sportske.net

Ovo je glavna tema u NBA.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

NBA liga odlučna je u svojoj nameri da se svi košarkaši vakcinišu. Baš zbog toga odlučila je da one koji to ne žele, kazni i to "po džepu". 

Najjača košarkaška liga na svetu počinje 16. oktobra, a do sada su mišljenja o primanju vakcine kod košarkaša, podeljena. Čelnici lige ne žele da rizikuju i doneli su odluku da će novčano biti kažnjeni svi koji se ne podvrgnu imunizaciji. 

"NBA je odlučio da se svi igrači moraju vakcinisati u smeru sa preporukama čelnih ljudi Amerika, ali i lokalnih vlasti. Svako ko ne bude to uradio neće biti plaćen za utakmice koje propousti. Naš stav je jasan po tom pitanju, a nadam se da će i svi igrači biti revnosni po tom pitanju", poručio je Majk Bes izršni potpredsednik NBA za komunikaciju.

Situacija je eskalirala kada su se igrači poput Kajrija Irvinga, Endrua Viginsa, Bredlija Bila, pobunili protiv vakcinacije. Zvezda Finiksa Devin Buker trenutno boluje od koronavirusa, zbog kog propušta pripremni period sa svojim timom, ali nije želeo da se izjašnjava da li je vakcinisan. 

Načelno, vakcinacija protiv koronavirusa ne bi smela da bude obavezna, niti nametanje bilo koje institucije od strane zaposlenih, međutim svedoci smo da nije tako.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke