NBA pojačanje stiže u Virtus?

Autor: Lazar Nikolić
petak 10.06.2022.
14:30
Izvor: Sportske.net

Pravi se "tim snova" u Bolonji.

Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP
Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

NBA zvezda i reprezentativac Španije Serž Ibaka polako završava svoju misiju u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. On će nakon isteka ugovora sa Milvoki Baksima postati slobodan igrač, a najrealnija opcija je dolazak u Evropu.

Kako prenose italijanski mediji, Ibaka bi mogao da postane novi košarkaš Virtusa iz Bolonje.

Italijanski šampion jedan je od najbogatijih klubova u Evropi, a u prethodnim sezonama angažovao je neke sjajne košarkaše, koji su mu doneli titulu u Evrokupu i plasman u Evroligu naredne sezone. Pre tri godine došao je Miloš Teodosić, a u toku ove sezone klub su pojačali Danijel Heket i Toko Šengelija iz CSKA Moskve. 

Serž Ibaka bio bi najveće ime u ekipi koju sa klupe predvodi Serđo Skariolo. Iskusni centar proveo je punih 13 godina u NBA ligi, a najveći trag ostavio je u Oklahoimi za koju je nastupao čak sedam sezona, dok je do NBA "prstena" stigao u dresu Toronto Reptorsa, tada mu je trener (pomoćni) bio upravo Skariolo.

Povratak iskusnog Ibake u evropsku košarku bila bi ogromna stvar za sve ljubitelje ovog sporta na "Starom kontinentu". Virtus bi sa njim u timu bio favorit za plasman u plej-of naredne sezone.

Pored Ibake, Virtusu je interesantan i centar Zenita Džordan Miki, pa se može očekivati da novi evroligaš stvori petorku iz snova za narednu sezonu: Teodosić, Heket, Šengelija, Ibaka i Miki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke