NBA preokret Reala u Madridu, Micićev šou prosut za tri minuta

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 27.04.2021.
20:45
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda za kraljevski klub.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Košarkaši Anadolu Efesa propustili su prvu priliku da se plasiraju na Fajnal-for Evrolige pošto su u finišu meča poraženi na gostovanju Real Madridu 80:76, koji je smanjio rezultat u seriji na 2:1.

Turski tim je došao u prestonicu Španije sa vođstvom od 2:0 i prilikom da pobedom obezbedi plasman u Keln, ali su u poslednjih tri minuta prousili sve ono što su tokom čitavog meča gradili.

Efesu je trebalo skoro pola prve četvrtine da dođe do poena, ali im je vrlo brzo bilo potrebno da preokrenu početnu prednost Reala od 5:0.

Domaćin se ipak nešto bolje snalazio u uvodnih 10 minuta u kojim je nagoveštaj dobre partije pokazao srpski reprezentativac Vasilije Micić.

Početak druge deonice obeležila je serija Rodriga Bobue, koji je briljirao u prvih nekoliko minuta dovevši Efesu dvocifrenu razliku.

Na suprtonoj strani uzvratio je Fabijan Kozer, koji je održavao priključak Reala u odnosu na u ovoj četvrtini raspoloženi istanbulski tim.

Ipak, Efes je na poluvreme otišao sa 10 poena viška, a tome su kumovale i dve trojke Micića u ovoj deonici.

Micić je i početkom treće četvrtini pogodio za tri poena donevši velikih plus 13 za gostujući tim.

Srpski košarkaš je briljirao i u ovom delu meča, a velikih plus 15 Efesu je doneo i Krunoslav Simon, trojkom pre kraj ove deonice.

Real se nije predavao do kraja, ali kad god bi izabranici Pabla Lasa uhvatili priključak neko od pojedinaca iz tima Ergina Atamana bi brutalno uzvratio.

U odlučujućoj četvrtini prednost gostiju je klizila na granici dvocifrene, kao što je to važilo i veći deo meča, a onda je usledila neverovatna serija Reala, koja je pretila da ugrozi sve što je Efes uradio za više od pola sata.

Domaći su trojkama Serhija Ljulja, Treja Tompkinsa i Rudija Fernandeza preokrenuli rezultat, koji do kraja duela nisu ispustili pa su i dalje ostali u igri za Fajnal-for.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je Micić sa 29 poena, a osim Srbina zapažniji u Atamanovom timu bio je i Bobua sa dva manje.

U redovima Reala briljirao je veteran Ljulj sa 20 poena, dok su ostali bili daleo manje efikasni.

Naredni meč dva tima igraju već u četvrtak uveče, a tada će biti poznato da li se serija nastavlja ili će Efes iskoristiti drugu meč-loptu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke