''NBA projekat'' iz Zagreba nije zanimljiv Zvezdi i Partizanu, ali zato Mornar ne odustaje!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.07.2021.
16:56
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Dugo se već najavljuje ovaj transfer, ali još uvek nije realizovan.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Dvadesetogodišnji bek Cibone Lovro Gnjidić uspeo je prošle sezone da skrene pažnju na svoj potencijal, iako je ekipa iz Zagreba jedva izborila opstanak u ABA ligi.

Njegov talenat posebno je zapao za oko čelnim ljudima iz barskog Mornara koji su uporni u nameri da ga angažuju ovog leta, iako u Ciboni ne žele da se odreknu perspektivnog igrača.

U razgovoru za zagrebačke ''Sportske novosti'' prvi čovek Mornara Đorđije Pavićević je izrazio uverenje da će Gnjidić potpisati za Mornar, ističući pritom i da bi mladi košarkaš u klubu iz Bara imao odlične uslove za dalji napredak. Možda bi mu Mornar bio i odskočna daska za NBA ligu, jer Pavićević je uveren da Gnjidić ima taj potencijal.

''Čitao sam kako neki potcenjuju Mornar i ono što Gnjidić kod nas može imati. Nije mi ugodno čitati takve izjave, ali imam utisak da neki ljudi žive u davnim vremenima. Cibona je pojam, Cibona je za mene najveći klub s ovih prostora. No, Cibona ima puno problema već niz godina. S druge strane Mornar iz Bara velikim koracima grabi napred. Pogledajte naše rezultate, a dođite u Bar pa pogledajte uslove koje naši igrači imaju na raspolaganju. I koje nudimo Gnjidiću. Mi ga vidimo kao NBA projekat, nudimo mu vrhunski rad, sjajne saigrače i sve što treba da se njegov neupitni talent pretvori u igračku klasu. Gnjidić je sve to prepoznao i zato želi da dođe'', poručio je Pavićević.

Čekamo rasplet, a ono što je posebno zanimljivo, to je da će se u prvom kolu nove sezone sastati upravo Mornar i Cibona u Baru, pa će Gnjidić svakako sezonu početi u ovom crnogorskom gradu.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke