NBA ritam Zvezde, Alba pa ABA!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 22.10.2021.
11:16
Izvor: Sportske.net

Pred nama je vikend pun košarke, a u centru pažnje - crveno-beli.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda mts će morati dobro da se organizuje u narednim danima ukoliko želi da zabeleži nekoliko dobrih rezultata. Problem je veliki, pet utakmica za devet dana, igraće i duplo kolo Evrolige, ali imaće i nekih pogodnosti.

Recimo, u petak neće putovati, igraju Evroligu protiv Albe i to u Beogradu, imali su košarkaši Dejana Radonjića konačno malo više vremena za odmor i pripremu narednog meča što će, nadamo se, iskoristiti i slaviti u duelu sa nemačkim timom.

U goste dolazi ekipa koja igra izuzetno promenljivo, Alba je slabo počela sezonu u nemačkom šampionatu, ali su imali par "eksplozija" kao na primer, protiv ekipe Fenerbahčea kada su ih savladali u svom domu.

U dobrom raspoloženju dolaze Crvenoj zvezdi jer su slavili u svom šampionatu protiv EWE Basketsa sa 18 poena razlike, jasno je da polako hvataju ritam i da mogu da se nadaju novoj pobedi ukoliko odigraju na visokom nivou.

Albu predvode Oskar Da Silva, odličan je poenter, kao i Luk Sikma koji briljira pod koševima i tu bi Zvezda mogla da ima problem jer nedostaje centar ekipi Dejana Radonjića. Treba obratiti pažnju i na Loa, pogodio je deset trojki iz 22 pokušaja do sada u Evroligi.

Sa druge strane, dolaze na megdan sjajnoj odbrani, Zvezda igra fenomenalno u tom segmentu, Nikola Kalinić je pravi lider, ostali odrađuju odličan posao, a raduje mnoge i rast forme Nikole Ivanovića koji je odigrao odlično derbi protiv Cedevita Olimpije.

Prednost dajemo Crvenoj zvezdi, pre svega zbog hemije koja vlada u tom timu i zbog najbolje odbrane u Evroligi.

Sledi nam uzbudljiv produženi vikend i u Admiralbet ABA ligi.

Derbi je u nedelju od 19 časova, Cedevita Olimpija dočekuje u Ljubljani ekipu Budućnosti, a oba tima pretenduju na najviši plasman i pobeda bi značila mnogo i jednom i drugom timu. Cedevita (2-2) donekle ima i imperativ pobede, Ougustu je potrebna podrška saigrača, Kin i Blažič igraju dobro, čeka se još bolji Pulen.

Sili i Rid predvode Budućnost, tako će biti i u nedelju, jasno je da će biti neizvesno.

Crvena zvezda će na gostovanje u Bar protiv Mornara, Partizan dočekuje Krku i oba tima su veliki favoriti, dok će biti zanimljivo i u duelu Mege i FMP-a.

Odlični Borac odlazi na noge uzdrmanom Zadru koji je promenio trenera, Perinčić je otišao nakon slabih rezultata, a Borac predvođen Savom Lešićem nije loše počeo sezonu za svoje standarde i ima skor 2-2.

Biće zanimljivo i u duelu Igokee i Splita, gosti tragaju za prvom pobedom dok je Igokea dokazala da može da odigra dobro, ali i da ima crni dan. Studentski centar, koji je slavio protiv Splita u gostima u prethodnom kolu, dočekuje Cibonu u meču u kom očekujemo dosta uzbuđenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke