NBA - Više nema kikseva!

Autor: Milovan Longinov
petak 14.04.2023.
16:00
Izvor: Sportske.net

Ništa ne može da se uporedi sa NBA završnicom…

Povezane vesti

Počinje najbolja košarka na svetu. Možda može da se govori o kvalitetu Evrolige i naboju koji nose mečeve najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, ako se uporedi sa regularnom sezonom NBA, ali kada se priča o završnici najjače lige, tu stvari ne mogu da se dovedu u paralelu.

Jer plej-of NBA nudi potpuno drugačiju sliku u odnosu na sezonu, ne samo zbog nokaut faze gde nema popravnog, već i koncetrisanog kvaliteta, malog razmaka između mečeva i nemogućnosti štedenja snage, svaka utakmica je na nož. 

AdmiralBet vam donosi najavu završnice, analizu parova i prognozu. Na sajtu admiralbet.rs, ali u listi imate široku ponudu, ne samo pojedinačnih mečeva već i ishoda serija.

ISTOK

Ostaje da se vidi ko će biti poslednji putnik, ali bilo da je u pitanju Majami ili Čikago koji u petak uveče igraju na Floridi. Teško je videti pobednika tog meča (uzdržaćemo se od prognoze, bili smo sigurni, nadajmo se da ste poslušali da će Čikago napraviti iznenađenje u Kanadi, ali sada je baš neizvesno). Ono što je sigurno da pobednik protiv ovakvih Baksa, top tima Istoka u prvoj rundi baš nema velike šanse osim da eventualno dobije meč ili dva. Ali o tom paru možemo kada bude poznat osmi putnik, da se sada pozabavimo onim šti se već zna.

Boston (2) - Atlanta (7)

Čini se da Houksi koji su dobili ponovo plej-in i osvojili sedmo mesto u Konferenciji nemaju šta da traže. Boston je generalno poslednjih godina odlično koristio Smarta na Jangu, tu je i Vajt da pomogne. Ako limitiraju najboljeg igrača Atlante, ostali ne mogu da podnesu taj teret. Plus, Houksi će imati problem u reketu, Al Horford doživljava drugu mladost, Klint Kapela je odličan skakač, ali brojevi u napadu ne ohrabruju. Ne bi bilo čudno da Seltiksi koji su zdravi, počiste Bogdanovićev tim. 

Filadelfija (3) - Bruklin (6)

Netsi su imali turbulentnu sezonu, ostali bez Duranta i Kajrija i ipak se dokopali posle uspešne tranzicije tim nakon trejdova, postsezone. Biće rasterećeni, ali ako posmatramo dva meča sa Siksersima ove sezone, nemaju rešenja za Embida. On je postizao preko 31 poen u proseku u duelima sa Bruklinom, teško da će se odlučiti da ga dupliraju, a spremite se da često gledate Kamerunca na bacanjima. Sa druge strane Harden takođe može da napravi problem bivšem klubu, ako dobije prostor. Previše je kvaliteta u Filadelfiji, ne možete da sačuvate obe velike zvezde, Siksersi će dobiti 4:0, ili eventualno 4:1.

Klivlend (4) - Njujork (5)

Ovo će biti najzanimljivija serija kola. Prvo, najmanja je razlika bila u regularnoj sezoni, drugo, Niksi, iako startuju na gostujućem terenu ove sezone protiv rivala iz Ohaja imaju 3:1. Možda to ne znači ništa, ali isto kao što možemo reći da su par pobeda Niksa bile sa rezervnom ekipom, ili sa rovitim Mičelom u Klivlendu, ona prva startna pobeda Kavalirsa je bila na startu sezone u oktobru, pre nego što je Tibodo promešao karte i Njujork zaigrao mnogo bolje. Kada sve to stavite na papir, četvorka Alen, Mobli, Mičel, Garland je ipak jača pogotov u ofanzivi, Tibodo je poznat kao trener koji insistira na odbrani, ali ako Rendl bude osećao posledice povrede, nekako nam se čini da samo "katanac" neće biti dovoljan. Trajaće šest ili sedam mečeva, izbegli bismo prognoze, ali smo prilično sigurni da će Klivlend otvoriti seriju pobedom u Ohaju.

ZAPAD

I ovde se čeka poslednji u plej ofu koji ide na Denver i Jokića. Minesota jeste favorit protiv Oklahome na domaćem terenu, ali mladi tim Tandera igra bez ikakvog kompleksa, dobili su u Nju Orleansu. Ako Gober koji je udario saigrača bude suspendovan i za ovaj meč, to će izmaći stolicu "Vukovima". Edvards je protiv Lejkersa u porazu u plej-inu za sedmo mesto promašio okean, sve ukazuje na to da nas čeka napet meč i ponovo su plus poeni bolji od konačnog ishoda. 

Memfis (2) - Lejkersi (7)

Lejkersi su u plej-ofu, kako smo i rekli pred meč sa Minesotom koji su dobili nakon prokockane pobede u regularnom delu, nije baš najbolji trenutak da im se suprotstavite. Zdravi su, Lebronova povreda je bila blagoslov jer je isplivali nekoliko igrača, sada osim dve velike zvezde imaju i sjajne sporedne uloge. Nije baš da je Memfis oduševljen time što će igrati protiv slavne franšize, mada su i dalje favoriti.

Mladost Grizlija će kako serija odmiče dolaziti do izražaja, ali ko garantuje da će ovaj okršaj stići do majstorice. Bilo je frke prošle godine između Bejna i Lebrona, lejkersi su dobili dve od tri utakmice protiv Memfisa ove sezone, ali to bukvalno ništa ne znači. Dilon Bruks je prljav igrač, on će ići na Lebrona sa željom da ga iznervira. Što se tiče dužine klupe, domaći nemaju više prednost, jer D'Anđelo Rasel, Vanderbilt su značajna pojačanja, Ostin Rivs je možda i faktor "x" ove serije. Favorit je imao problema da zadrži Dejvisa, nemaju tako dominantnog igrača na postu, ali će probati da isprovociraju lične greške centra Lejkersa. Baš je teško prognozirati ovaj meč, jeste da je mladi tim Grizlija gladan, ali nije pametno kladiti se protiv Lebrona-

Sakramento (3) - Golden Stejt (6)

Kingsi su prvi put u plej ofu posle 17 godina, jasno da posle strašne sezone tu ambicije ne preostaju, ali nije slučajno što je šampion želeo baš njih za rivale. Jer, Voriorsi imaju mnogo iskustva, iako vode 3:1, par mečeva je bilo na jednu loptu, ali je Kari uništavao odbranu Sakramenta, davao je 35 poena u prva tri duela ovih timova u sezoni. Pacifički derbi će svakako doneti velike tenzije, u Sakramentu je euforija, Majk Braun je promenio sudbinu tima iz provincije, motiv protiv Golden Stejta gde je bio pomoćnik je ogroman, da ne pričamo što ih dobro poznaje. Mnogo će zavisiti od Domantasa Sabonisa, on ima strašne brojeve, ali recimo i to da sa njim na parketu, napredna statistika pokazuje, Kingsi se nisu baš usrećili u mečevima sa braniocem prstena. Zalepiće Grina na Litvanca, odmenjivaće ga Kevin Luni, Ker je čitave sezone tražio petog startera i kao da taj problem nije rešio. Golden Stejt je očajan u gostima, samo da ne izvodimo zaključke iz regularnog dela. I dalje verujemo da su Voriorsi bliži prolasku.

Feniks (4) - Klipersi (5)

Ovi timovi su se baš promenili posle februarskih trejdova, Sansi su apsolutni favoriti razlog ima ime i prezime, Kevin Durant. Probaće Klipsi da ga zaustave, ali i da nema njega bili bi favoriti. Jer, trio Buker-Ejton i Pol je odigrao mnogo više minuta zajedno od "starosedelaca" Klipersa, Leonarda, Batuma i Zubca, da ne pričamo o razlici u kvalitetu. Pol Džordž je nenadoknadiv za ove Kliperse, ok tu je Vestbruk ali prošle su godine kada je on bio ključni faktor u ovakvim serijama. Podsetićemo vas da je ovo rimejk zapadnog finala iz 2021. godine, da su Sansi od tada jači, pogotovo kada su svi zdravi, a Klipersi ponovo nemaju oba igrača na raspolaganju. Ništa u NBA nije sigurno, Kris Pol obično slabije igra u plej-ofu, Sansi imaju problem sa drugom šansom, ofanzivni skok je na strani Klipersa, nije dobro previše zavisiti od šuta što je slučaj sa timom iz Arizone. Verovatno će proći, ali moglo bi da bude teže od očekivanja.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke