NBA završnica - Kavsi slave, usijanje na Zapadu!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.03.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Čekaju nas paklenih desetak dana…

twitter
twitter

Povezane vesti

Ulazimo lagano u poslednju nedelju regularne sezone u NBA, stvari nisu ni izbliza poznate, pogotovo kada je plej-in u pitanju, jer i deseto mesto nosi dodatne kvalifikacije i šansu za doigravanje na mala vrata.

Malo je timova koji će igrati rekreativno, odnosno onih koji čekaju lutriju. Takav je recimo Detroit koji je najgori tim lige sa 16 pobeda i najizvesnije da bi mogao da dobije pravo na prvog pika (mada je tu i faktor sreće), čitaj fantastičnog Francuza Viktora Venbajamu.

Krenućemo od Zapada gde kuva, bukvalno. Recimo i da šampion Golden Stejt posle vikend poraza od Minesote više nije siguran u šesto mesto. "Vukovi" su im prišli na pola koraka, ako dobiju Kingse u Sakramentu (meč je igran u noći pre izlaska magazina) izjednačiće se sa Voriorsima. Nisu daleko ni peti Klipsi, odnosno četvrti Sansi, timovi koji su više očekivali. Ekipa iz Los Anđelesa je sada bez Pola Džordža, Sansi su doveli Duranta, ali se on povredio, nije baš da im je sigurno četvrto mesto, ali oni čekaju plej-of, kada će biti kompletni. Na vrhu, Denver će na top poziciju, ako zadrže +3 pobede u odnosu na Memfis, "Grizliji" su u dobroj formi, no, realnije je da završe kao drugi, dok će Kingsi, povratnici u plej-of nakon 17 godina biti treći...

No, ništa nije gotovo u plej-inu. Lejkersi su iskomplikovali stvari u nedelju porazom od Čikaga. Lebron se vratio, ali nije uspeo da pomogne. Ekipa nije igrala loše u njegovom odsustvu, isplivalo je nekoliko igrača, pre svih senzacionalni Ostin Rivs. Ako slavna franšiza završi u top 10 i kroz baraž stigne u plej-of, njih će svi želeti da izbegnu. Pelikansi su, osim Minesote u najboljoj poziciji da završe u top 8, tako dobijate dve šanse za plej-of, a Lejkersima prete mladi tim Oklahome, nada se Juta dok je Dalas kao Titanik. Tim iz Teksasa nikako da upari Dončića i Irvinga, ili su povređeni i suspendovani, a kada igraju zajedno, to ne liči ni na šta. Ako se sećate naših sumnji kada je Kajri u velikom trejdu stigao sa istočne obale, izgleda da smo bili u pravu, Dalas je tigar od papira...Oni su u nedelju ispali iz top 10, nakon što su se izbrukali u Karolini protiv otpisanih Hornetsa, do kraja Mavsi nastavljaju turneju u Indijani, Filadelfiji, Majamiju, Atlanti, pa onda završavaju sezonu protiv Kingsa, Bulsa i San Antonija. Realno je da dobiju četiri ili pet utakmica (ma, šta je u NBA realno...). Ipak se čini da će u plej-of zbog lakšeg rasporeda od recimo Lejkersa koji osim direktnih rivala, moraju da igraju i sa Klipersima i Sansima. Oni pet puta gostuju u narednih pet mečeva (doduše poslednji je gradski derbi, što je loša vest jer ih Klipersi tuku gde ih vide).

Na Istoku, veliki dobitnik je Klivlend. Pazite ovo, prvi put su od odlaska Lebrona u Los Anđeles u plej-ofu, a prvi put su u doigravanju (podatak je neverovatan) od 1998. a da Lebron nije u timu. Pre četvrt veka to je bila generacija Vesa Persona, Šouna Kempa, Dereka Andersona koji su danas gospoda duboko u sredovečnosti. Sada su tu neki novi klinci, pa u Ohaju sa dosta radosti čekaju plej-of. 

Kavsi će verovatno ostati četvrti, Milvoki i Boston odlučuju o prvom mestu, Siksersi sa najverovatnije novim MVP-ijem Embidom (znamo da je smešno) možda mogu do druge, baš je nerealno da stignu Bakse. Niksi čuvaju petu poziciju, Netsi i Majami koji se probudio će se boriti za šesto mesto, poslednje koje znači izbegavanje plej-ina. Posle toga, Atlanta, Toronto i Čikago su do desete pozicije, videćemo kako će se poređati. Na Istoku nije baš toliko neizvesno jer Indijana, Vašington i Orlando teško mogu do poslednje karte za plej-in.

Sve u svemu biće pakleno…

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke