Ne da Itudis! Fantastičan preokret i brejk Fenera!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.04.2023.
22:35
Izvor: Sportske.net

Dramatično je bilo u Pireju u drugom meču Olimpijakosa i Fenerbahčea.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Ako ste gledali prvu deonicu duela Olimpijakosa i Fenerbahčea, ali i prvu utakmicu, ne biste mogli tek tako da naslutite da će biti drame u dvorani "Mira i prijateljstva". Na kraju slavlje gostiju 78:82!

Kada je Kostas Slukas pogodio trojku za 24:10 na samom kraju prve deonice protiv svog bivšeg kluba, izgledalo je kao da nema dileme ko će pobediti i večeras. 

Ipak, pitao se nešto i Itudis.

Edvards je pogodio dve trojke, pomogao je i Motli koji je vezao pet poena, ali je definitivno Karsen Edvards bio pokretač, pa je bilo svega tri poena viška za domaćina pred drugo poluvreme. 

Koš za koš u trećoj, Edvards je nastavio da igra sjajno, ali se budio polako Vezenkov koji je vezao par poena za 51:43. Do kraja deonice Dorsi se razigrao, ali uzalud kad je domaći imao fantastičnog Vezenkova koji je pogodio nenormalnu trojku sa deset metara. 

Onda je došao red na Marka Gudurića. Iskusni srpski bek je pogodio trojku za izjednačenje (56:56), da bi Hejs-Dejvis pogodio novu za 56:59. Posle poena Dorsija bilo je čak i pet poena viška za goste, ali je Kostas Slukas još jednom pokazao, zajedno sa Mekisikom, da Olimpijakos ima previše artiljerije i da opasnost u napadu preti sa svih strana. 

U poslednja tri minuta ušli smo uz rezultat 74:73, a onda su Motli i Slukas briljirali, utrkivali se ko će postići više poena, a u poslednjem minutu velika nervoza i jednih i drugih, sve dok Gudurić nije uhvatio jednu loptu posle šuta Pjera i otišao potom na liniju za slobodna bacanja. 

Pogodio je prvo za 76:78, ispostavilo se da je sasvim dovoljno jer domaći nisu uspeli da pogode trojku preko Vezenkova, Dorsi je sve na drugom kraju rešio bez problema, kao i Gudurić sa linije penala. 

Slukas i Vezenkov po 18 poena u redovima domaćina, u Feneru Edvards 16, Motli i Hejs-Dejvis po 15, a Gudurić je imao 8, koliko i Dorsi i Kalates. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke