Ne da se istorija, Jokić dobio rivale u borbi za prsten!

Autor: Boris Jovanović
utorak 30.05.2023.
07:56
Izvor: Sportske.net

Boston nije uspeo u nemogućoj misiji!

AP Photo/Michael Dwyer)
AP Photo/Michael Dwyer)

Povezane vesti

Boston je poražen 103:84. Ni 151. put čudo se nije desilo, Seltiksi su stali na poslednjoj stepenici. Hit je dobio majstoricu na severu i stigao u veliko finale. MVP Istoka Džimi Batler je ubacio 28 poena, Kejleb Martin dodao 26, pa je osmi nosilac postao prvi u ovom veku, i drugi od Bostona 1999. godine koji je sa poslednje plej-of pozicije stigao do velikog finala.

Ono će početi u Koloradu u četvrtak uveče, Denver je dočekao rivala u borbi za svoj prvi prsten. Derik Vajt je ubacio 18 poena za Boston, Džajlen Braun 19, ali uz očajan šut, nije se proslavio ni Tejmum sa 14 poena i 11 skokova. On je izvrnuo članak u prvoj akciji na utakmici, ali nastavio i odigrao 42 minuta. Na kraju ipak to nije bilo dovoljno. Seltiksi su poveli, ali je sa dve serije poena u prvon poluvremenu Hit uspostavio kontrolu nad utakmicom. Posle tri četvrtine su bili na +10, a onda je Boston potpuno pao, napravio veliki broj grešaka, prednost gostiju sa Floride je rasla, domaćin se do kraja nije spustio na -15. U TD Gardenu je vladala grobna tišina, na kraju učtivi aplauz za pobednike pre nego što su razočarani navijači krenuli kući pre kraja meča.

Majami se osvetio i za poraz u majstorici prošle godine i to na svom terenu u odlučujućem meču. 

Denver će imati prednost domaćeg terena, što nije toliko značajno, mada su jaki u Koloradu, Majami je kroz sve nevolje prošao dobijajući na strani. Ali, ove sezone su oba puta izgubili od Nagetsa, u stvqri, oni su poslednjih put slavili u vreme korone, još u avgustu 2020. Posle toga šest pobeda ekipe iz Kolorada u nizu!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke