Ne da se Virtus!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.06.2022.
23:14
Izvor: Sportske.net

Finalna serija plej-ofa u Italiji potrajaće još malo.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U petoj utakmici finala plej-ofa italijanske Lige A, Virtus je večeras u Bolonji savladao ekipu Armanija iz Milana rezultatom 84:78.

Ovom pobedom još uvek aktuelni šampion Virtus je smanjio rezultat na 3:2 u pobedama za Armani koji večeras nije iskoristio prvu ''meč loptu'' u borbi za titulu. Novi susret je u subotu u Milanu.

Virtus je sjajno započeo večerašnji meč, dobio je prvu četvrtinu sa 25:12, ali je već u drugoj dozvolio rivalu da tu razliku gotovo anulira, pa je na poluvremenu domaći tim imao samo tri poena prednosti - 42:39.

Ali, Virtus je ušao u novu seriju početkom treće četvrtine i vrlo brzo se vratio na trinaest poena prednosti - 54:41. Naravno, gosti se nisu predavali, ponovo su počeli da ''tope'' tu razliku i početkom poslednje deonice Armani je uspeo nakratko i da povede sa 64:62.

Usledio je rezultatski neizvestan finiš, ali Virtus je za nijansu bio bolji i na kraju je sa linije penala uspeo da ''overi'' trijumf.

Sjajan meč u pobedničkoj ekipi odigrao je Francuz Žaite sa 17 poena i 13 skokova, Šengelija je upisao 15, a Belineli 11 poena. Naš Miloš Teodosić je meč završio sa osam poena, pet asistencija i dva skoka. U Armaniju Nikolo Meli ponovo najbolji sa 20 poena, Rodrigez je upisao 18, a Hajns 15 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke