Ne daju se Atlanta i Bogdan, "Kandžin" potez sezone!

Autor: Boris Jovanović
utorak 15.06.2021.
07:57
Izvor: Sportske.net

Atlanta i Klipsi izjednačili!

AP Photo/Brynn Anderson
AP Photo/Brynn Anderson

Povezane vesti

Filadelfija je vodila sa 18 razlike, a Jang promašivao. Onda su na kraju prve četvrtine uspeli da saniraju problem ramena i sve se promenilo. Atlanta je počela da pogađa i na kraju okrenula za 2:2 u seriji. Houksi su u finišu igrali na Jangovim krilima, asistirao je ili postigao poslednjih 15 poena. Završio je sa 25 poena, 18 asistencija, samo dve izgubljene lopte. Bogdanović odmah uz rame lideru tima, 22 poena, Kolins (14 poena, 12 skokova) i Klint Kapela (12 poena, 13 skokova) su dabl-dablovima dali značajan doprinos pobedi. Houksi su bili na -4 manje od tri minuta do kraja, a onda je Jang počeo da asistira i pogađa iz svih pozicija. Filadelfija je imala šansu, spetljali su se u finišu, a Set Kari je probao sa sirenom za produžetak, pobeda je ostala domaćinu. 

Iako je loše šutirala, Atlanta je dobila ovaj meč i to može da hrabri pred povratak serije u Filadelfiju sutra uveče. Bogdanović je uz 22 poena imao 5 skokova, na drugoj strani, Embid 17 poena uz katastrofalan šut, ali je imao 19 skokova. Haris je ubacio 20 poena, Set Kari 17, Simons 11, uz 12 skokova, asistencija mu je nedostajala za tripl dabl.

Izjednačili su i Klipersi. I drugi put na Pacifiku dobili su Jutu, pričaće se o Kavajevom zakucavanju preko Fejvorsa kojim je dotukao Jutu. Leonard je završio sa 31 poenom, Pol Džordž dodao 31, Markus Moris 24, na drugoj strani je Mičel brojao do 27, ali uz ne baš dobar šut. Nedostajao je Konli, Juta je šutirala 14 od 40 u prvom poluvremenu. Leonard se povredio u finišu, pravio je grimase prilikom istezanja, na klupi, ali čini se da nije ništa ozbiljno. 

Serija se seli u Jutu, u sredu, a onda u petak, i to je sada poznato, "Stejpls Centar" će imati pun kapacitet jer su ukinute restrikcije zbog korone. Kakav će pakao dočekati Džez nije teško zamisliti. 

Atlanta - Filadelfija 103:100 (2:2)
LA Klipers - Juta 118:104 (2:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke