Ne može ni da predahne, Jokić stigao Vestbruka, otišao na klupu, Denver izgubio!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 17.01.2022.
07:39
Izvor: Sportske.net

MVP opet strašan, ali kao i obično protiv jakih timova to nije dovoljno...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

U ovom trenutku, Juta je prejaka za Denver, kompletirali su se i demonstrirali silu noćas u Koloradu. Vratio se Gober sa 18 poena i 18 skokova, Donovan Mičel je ubacio 31, Bojan Bogdanović 21 poen. Džezeri su dobili sva tri meča ove sezone protiv Nagetsa, drugi put su slavili u Denveru, kao i prošli put, odlučila je poslednja četvrtina.

Nikola Jokić je napravio tripl-dabl, 25 poena, 15 skokova i 14 asistencija, ovo je njegov drugi tripl-fabl u nizu, deveti u sezoni, izjednačio se sa Raselom Vestbrukom. Kada se odlučivalo domaćin je stao, verovatno su ostali bez daha, ovo je njihov treći meč u četiri dana. Nagetsi su dali samo 14 poena u poslednjoj četvrtini. Jokić je ostao na klupi na početku poslednje perioda, usledila je serija od 11:0, otišli su na 14 poena razlike. Kada se vratip, Jokić je smanjio na -10, ali nova serija gostiju je rešila pitanje pobednika.

"Nismo pogodili ništa u poslednjoj četvrtini, kada su oni odigrali najbolje. Do tada smo bili dobri, ali poslednji period je bio baš loš, zbog toga smo izgubili", objasnio je Jokić poraz. 

Njegov tim će se odmoriti par dana, u sredu igraju protiv Klipsa, opet kod kuće. Juta večeras ide na noge Lejkersima.

Karl Entoni Tauns je sa 26 poena i 11 skokova bio ključ za pobedu Minesote nad Voriorsima, gosti bez Karija i Drejmonda Grina, rezerve "Vukova" su dale mnogo veći doprinos nego kolege iz Golden Stejta koji je izgubio novi meč posle katastrofe u Milvokiju. 

Jedna od retkih pobeda Hjustona, savladali su Sakramento, prelomili meč u poslednjoj četvrtini, Erik Gordon je pogodio ključni koš u poslednjem minutu, tačnije 12.5 sekundi pre kraja. Kristijan Vud najbolji sa 23 poena i 14 skokova, imao je po dve ukradene lopte i blokade.

U prvom meču dana u matine terminu, Feniks je očekivano preslišao domaće Pistonse.

Rezultati:

Sakramento - Hjuston 112:118
Denver - Juta 102:125
Minesota - Golden Stejt 119:99
Detroit - Feniks 108:135

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke