Ne može Teo da postigne koliko Virtus može da primi, Uniks u finalu Evrokupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.04.2021.
23:06
Izvor: Sportske.net

Ništa od Evrolige za ekipu Virtusa!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Evrokup ulazi u samu završnicu, a večeras smo saznali i ime drugog finaliste, samim tim i novog evroligaša. To je ekipa ruskog Uniksa, koja je u majstorici polufinala bila bolja od Đorđevićevog Virtusa i sa 2:1 u pobedama otišla u finale, gde je očekuje borba sa ekipom Monaka.

Večerašnji meč ekipa Uniksa dobila je kao gost u Bolonji sa 107:100, a domaćima nije pomogla ni odlična partija Miloša Teodosića.

Srpski plejmejker je bio najefikasniji u Virtusu sa 25 poena, devet asistencija i tri skoka, pratio ga je Belineli sa 24, ali nije vredelo. Na drugoj strani istakli su se Smit sa 24, Vajt sa 21 i Braun sa 20 postignutih poena.

Ključni period meča bila je trea četvrtina, koju je Uniks dobio sa 27:19 i stekao nešto osetniju prednost koju je u poslednjem kvartalu uspeo da zadrži. Zanimljivo je da se u poslednjoj četvrtini igralo maltene ''bez odbrana'', s obzirom da je ovaj odlučujući deo igre Uniks dobio sa 34:33!

Podsetimo, Virtus je dugo ove sezone u Evrokupu bio bez ijednog poraza, važio za prvog favorita, ali kada je bilo najvažnije, Đorđevićev tim je posustao.

Dodajmo još i da je drugi srpski košarkaš u ekipi Virtusa Stefan Marković završio ovaj meč sa tri poena, dva skoka i dve asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke