Ne pomaže ni Vlada Jovanović, Igokea izgubila i u Čačku!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.01.2023.
19:01
Izvor: Sportske.net

U duelu ekipa koje su bile u seriji poraza, za nijansu je bila bolja ekipa Borca.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Šesnaesto kolo AdmiralBet ABA lige nastavljeno je utakmicom u Čačku, gde je Borac pred svojim navijačima savladao Igokeu sa 70:65.

Čačani su tako prekinuli seriju od četiri uzastopna poraza i upisali tek četvrtu pobedu u sezoni, a Igokea ni posle dolaska novog trenera Vladimira Jovanovića nije uspela da izađe iz duge rezultatske krize. Igokei je ovo već deseti poraz u 15 odigranih mečeva.

Borac je znatno bolje, pogotovo u odbrani odigrao prvo poluvreme koje je dobio sa trinaest poena razlike - 37:24.

Igokea je pokušala da uzvrati u nastavku, donekle je u tome i uspela u poslednjoj četvrtini, u kojoj je prišla na samo dva poena zaostatka - 64:62.

Hnter Hejl je svojim novim poenima uspeo da odbije ovaj nalet gostiju, a na ulasku u poslednji minut meča Hejl je bio precizan i sa linije slobodnih bacanja, kada je Čačanima doneo pet poena prednosti - 68:63.

Vlada Jovanović je zatražio tajm-aut u pokušaju da sa svojim timom ponovo uhvati rezultatski priključak. Tanasković je zatim poentirao za 68:65, na drugoj strani je izgubio loptu Đorđe Gagić, pa je pauzu morao da zatraži i trener Borca Dejan Mijatović.

Mogla je Igokea do izjednačenja, ali Rej je promašio, pa Milosavljević napravio faul i za novu priliku Igokea više nije imala dovoljno vremena.

Hanter Hejl je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a pratio ga je Đorđe Gagić sa 12 poena, osam asistencija i jednim skokom.

Goste su predvodili nekadašnji košarkaši Partizana Dragan Milosavljević i Nikola Tanasković sa po 14 poena, s tim da je Tanasković imao i 12 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke