Ne pomažu ni Simonovićeve trojke, Zvezda opet izgubila

Autor: Darko Mitrović
petak 05.03.2021.
21:47
Izvor: Sportske.net

Ukupno 21. poraz Crvene zvezde od početka sezone u Evroligi.

 EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Iako je večeras bila kompletnija nego u nekim prethodnim mečevima, vratili su se i Hol i Noko posle preležanog koronavirusa, Crvena zvezda ipak nije uspela da prekine veoma dugi niz poraza u Evroligi.

Najnoviji je pretrpela večeras u Pireju od domaćeg Olimpijakosa rezultatom 94:79.

Bio je to duel ekipa koje u posldnje vreme rešaju samo poraze, ali Olimpijakos je taj svoj niz večeras prekinuo.

Domaći su znatno bolje započeli utakmicu, Zvezdina odbrana nije imala rešenja za Slukasa i drugove koji su u prvih deset minuta bili veoma efikasni stekli ubedljivih 30:19 na ulasku u drugi kvartal.

Ipak, usledila je reakcija ekipe Dejana Radonjića, pre svega u napadu, s obzirom da je Marko Simonović bio raspoložen u šutu za tri poena. U odbrani je i dalje bilo problema, pa je Olimpijakos održavao blagu prednost i na poluvremenu su domaći imali pet poena prednosti - 53:48.

Zvezda je i u trećoj četvrtini nastavila da topi prednost domaćina, pa je u tom delu igre uspela par puta i da stekne minimalnu prednost. Ali, više od toga Zvezda večeras nije mogla.

Do kraja meča Olimpijakos je preuzeo potpunu kontrolu i na kraju stigao do ubedljivog trijumfa, svog dvanaestog u sezoni.

Marko Simonović je sa 19 poena bio najefikasniji u ekipi Crvene zvezde (trojke 5/8), a domaće su predvodili Vezenkov sa 17 i Slukas sa 14 postignutih poena.

-

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke