Ne vrede Bahamima ni NBA zvezde - Španci prebrodili pritisak i idu u "grupu smrti!"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 07.07.2024.
22:18
Izvor: Sportske.net

Lorenzo Braun krenuo zarđalo, pa

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Košarkaši reprezentacije Španije pobednici su turnira u Valensiji čime su se kvalifikovali na Olimpijski turnir u Lilu.

Oni su u finalu savladali selekciju Bahama predvođenu nekolicinom NBA superstarova rezultatom 86:78 i igraće u grupi sa Australijom, Grčkom i Kanadom.

Bolji start imali su igrači Bahama, dok je Špancima bilo neophodno neko vreme za, reklo bi se, prilagođavanje. Šuterski su očajno ušli, pre svega Lorenzo Braun kod kojeg je lopta često bila u rukama i otuda ta neka minimalna prednost za selekciju sa ovog karipskog ostrva.

Kada su u drugoj deonici počeli da pogađaju spolja, a sve je krenulo preko Rudija Fernandeza i prelilo zahvaljujući dvema trojkama Lorenza Brauna, potom i Serhija Ljulja, Španci su pobegli na dvocifrenu prednost pred poluvreme.

Lorenzo Braun se razigrao, imao pomoć saigrača, za razliku od rivala čija su samo trojica igrača (Deandre Ejton, Badi Hild i Erik Gordon) uspevali da prete. Jesu prišli u samom finišu kada je Edžkomb pogodio trojku za "-6", da bi posle dve odlične odbrane Badi Hild dvaput upropastio priliku da dođu na posed razlike

Naprosto, Španci su kvalitetniji kao celina, nisu ulazili samo Huančo Ernangomez i Huan Nunjez, dok su svi ostali dali svoj doprinos.

U selekciji Serđa Skariola prednjačio je Lorenzo Braun sa 18 poena, 15 je imao Vili Ernangomez. Badi Hild je ubacio 19 poena (2/10 za tri), Deandre Ejton je imao 17.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke