Ne vredi, mora Bjelica, Srbin zaustavio Sakramentov Titanik! Neviđeno, zamena dresova na poluvremenu!

Autor: Boris Jovanović
subota 27.02.2021.
08:25
Izvor: Sportske.net

Nemanja Bjelica odigrao rolu za pobedu, Dragić najbolji u sezoni, rekord karijere Grina, čudna situacija u Oklahomi...

AP Photo/Rich Pedroncelli
AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Denis Šreder se vratio posle povrede, ubacio je 22 poena, Lejkersi su uspeli da prekinu seriju od četiri poraza protiv Portlanda. Lebron je uz 28 poena, uhvatio 11 lopti i dodao 7 asistencija, ovo je tek druga pobeda tima nakon povrede Entonija Dejvisa pre 12 dana. Kod Portlanda, 24 od 35 poena Lilarda u prvom delu, čim je on utihnuo u napadu, tim iz Oregona koji je u lošoj seriji nije imao rešenje.

Drajmond Grin je imao rekord karijere, 19 asistencija, uz 11 poena i 12 skokova, pokauao da je pravi lider tima, a Voriorsi su se osvetili Šarlotu za poraz od vikenda. Kari je dodao 29 poena, on je presedeo na klupi meč protiv tima iz rodnog grada u subotu zbog bolesti. Ovo je prvi put da su Voriorsi u sezoni vezali tri pobede.

Promena dresova na poluvremenu u Oklahomi, Tander je igrao u narandžastpkj opremi, Atlanta je ponela samo crvene, gosti nisu poneli rezervnu garnituru, pa je domaćin bio prinuđen da se presvuče, na kraju se nisu ni ljutili, pošto su dobili meč. Jang koji je igrao u gradu, na Univerzitetu Oklahoma je ubacio 17 poena za goste, ali uz loš šut. Na drugoj strani, sve bolji Lu Dort 19, Darijus Bazli je dodao 18, uz 12 skokova.

Kavaj Leonard je brojao do 30, Klipersi delovali mnogo bolje nego u prethodnom meču, služio ih je šut, pa jasno protiv "Grizlija" nije bilo problema, spustili su Memfis ispod 100 poena i osvetili se za četvrtak.

Sansi su nakon preokreta srušili Bulse, Devin Buker i DeAndre Ejton su dali o 22 poena, Kris Pol, uz 14 koševa, imao 15 asistencija, Kaminski je dodao 15 sa klupe. Feniks je izbrisao deficit na startu treće četvrtine, serijom 10:0, Čikago nije imao odgovor, poslednjih 14 minuta meča, oni su izgubili sa 23 razlike.

Zaustavljena je Juta, bilo je vreme, izgubili su samo 3 od poslednje 23 utakmice, dobio ih je Majami, Goran Dragić je odigrao meč sezone, ubacio 26 poena. Sledio ga je Adebajo sa 19, Hit je u seriji od pet pobeda. Na drugoj strani 30 koševa Mičela, samo promašivao je kao se lomilo, Bojan Bogdanović je završio sa 17. Jutu nije služio šut kada je bilo najpotrebnije.

Dočekao je i Sakramento, prekinuo niz od devet poraza. Slavili su protiv slabog Detroita. U neizvesnoj završnici, Džoš Džekson je imao šansu da ekip odvede u produžetak, promašio je prvo, pa namerno drugo bacanje, Bjelica je uhvatio loptu, fauliran je, dao je bacanje, pa onda u sledećem napadu položio loptu. I opet su Kingsi imali priliku, Smit Džunior je promašio namerno drugo bacanje. I Harison Barns je pogodio jedno, na kraju je Grant probao trojkom da ipak donese novu šansu domaćima, ali je ostalo 110:107. Bjelica je igrao samo osam minuta, dao trojku, i rešio pitanje pobednika sa tri poena u finišu ukuno je završio sa osam poena, četiri skoka i tri asistencije.

Roketsi tonu, deset poraza zaredom, izgubili su od desetkovanog Toronta koji je bio bez trenera, ali i Paskala Siakama. Presudio je tripl-dabl Lovrija, 20 poena, 11 skokova, 10 asistencija, pa je Serđo Skariolo koji je menjao trenera Nika Nursa zabeležio pobedu.

Kemba Voker je zaigrao kao nekad, Seltikse je sa 32 poena vodio do pobede, na kraju i prelomio sa bacanja protiv Indijane. Boston igra loše, izgubili su tri meča, razumljivo zbog čega im je ova pobeda toliko značila.

Rezultati:

Boston - Indijana 118:112
Toronto - Hjuston 122:111
Detroit - Sakramento 107:110
Majami - Juta 124:116
Čikago - Feniks 97:106
Memfis - LA Klipers 99:119
Oklahoma - Atlanta 118:109
Golden Stejt - Šarlot 130:121
LA Lejkers - Portland 102:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke