Ne vredi, nezaustavljiv je! Jokiću rekord karijere u rimejku u Arizoni!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 24.01.2021.
09:10
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić postavlja standarde, poređenje sa Larijem Birdom potpuno na mestu, kandidatura za MVP se sve češće pominje...

MVP Jokić, kao i obično, tenzija protiv Jute!
MVP Jokić, kao i obično, tenzija protiv Jute!

Povezane vesti

Novi sudar Feniksa i Denvera i ponovo ekstra minuti košarke. Još jednom se igrao produžetak i ponovo su slavili Nagetsi. U overtajm ih je odveo Džamal Marej. Pogodio je šut za produžetak, trojku iz teške pozicije, a onda je posle dva produžetka pobeda otišla u Kolorado, 120:112 za Denver.

Marej je završio sa 26 poena, Jokić 12 od 29 ubacio kada se rešavalo u overtajmu, imao čak 22 skoka, najviše u karijeri. Uz to je dodao šest asistencija, pa su šest izgubljenih lopti otišle u zaborav.

Sansi su bili bez Devina Bukera, 21 poen i 13 asistencija Krisa Pola nisu bili dovoljni, bolan poraz za domaće koji su bili na pragu uspeha.

Vratimo se Jokiću. On je uz Domantasa Sabonisa jedini igrač ove sezone koji je imao dabl-dabl u svakom meču.

Another MVP performance by Nikola #Jokic. #Joker had 29 points, career high 22 rebounds and 6 assists as he powers the Nuggets to victory in double-OT vs. the Suns 120-112. Simply amazing.#MileHighBasketball #JokicMVP pic.twitter.com/1NJaS9GkXh

— Daily Nikola Jokic Dose (@JokicDose) January 24, 2021

Pojavilo se zanimljivo poređenje sa Larijem Birdom, naime u svojoj najboljoj sezoni Bird je davao 30 poena po meču, Jokić daje 26. Jokić ima 12 skokova, Lari je imao 11. Jokić ima blizu 10 asistencija po meču, Bird je imao oko 7.5, plus kada su u pitanju ukradene lopte, Srbin i legendarni košarkaš Seltiksa krali su po dve. Statistika je bitna kako bi se ukazalo na to, ne da Jokić igra sezonu karijere, to je svima jasno, već da bi se pokazalo da svi njegovi brojevi vreme mnogo više timu, nego da igra sam i za sebe, što ume da bude slučaj u NBA. Upravo je Bird važio za nekoga ko saigrače čini boljim pa ovo poređenje dobija na ceni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke