Neće samo Dubai u Evroligu! Prestaje da postoji Evrokup kakav poznajemo

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 29.04.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Spremaju se promene u evropskoj košarci...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaški agent i prvi čovek Mege Miodrag Miško Ražantović istakao je da evropska košarka ima dosta problema i da se očekuju promene, ali ne veće u Evroligi.

Od naredne sezone gledaćemo Dubai u AdmiralBet ABA ligi i u Evrokupu, ali to ne znači da će tu biti kraj inovacijama u košarci na Starom kontinentu. Ulazak Dubaija uvući će u priču i Abu Dabi, Rijad i Dohu, najavio je Ražnatović u emisiji "U obruču".

 "Evropska košarka ima mnogo problema i ako uspemo da uključimo Abu Dabi, Rijad i Dohu, da to može da bude vetar u leđa ozbiljno posrnuloj evropskoj košarci. Imaće izuzetan budžet za Evrokup i AdmiralBet ABA ligu. Putovanja kao putovanja nisu toliko komplikovana, to uradite jednom. Lakše je doći tamo nego na Tenerife ili Gran Kanariju. Igračima će biti teže, ali uz adekvatnu finansijsku nadoknadu, verujem da će to pregurati", naveo je Ražnatović demantovavši da će Dubai već sledeće sezone angažovati velike evropske zvezde.

"Neće to biti u prvoj godini na tom nivou. I oni, a i svi mi bi trebalo da budu zadovoljni da se to utemelji. Da taj klub postoji, da se igra, rezultat malo bolji, malo lošiji, da dođe publika, da zaživi".

On je otkrio da će Evrokup i FIBA Liga šampiona postati jedno takmičenje od sezone 2025/26.

"Ne mislim da će u Evroligi doći promena. Objedinjavanje dva takmičenja koja su prilično sličnog nivoa. Mislim da će 2025/26 biti jedno takmičenje i onda bi to moglo biti dobro. Unikaha bi pobedila razigrani i rastrčani Pariz. Unikaha je pravi evroligaški tim. Sponzori, rotacije... Drago mi je što je MVP bio neko koga je Mega vratila na parket (op.aut) Kendrik Peri. Da ne kažem kao poluinvalid. Kendrik Peri je došao, ali je Dejan Milojević rekao da ga sačekamo i ostavimo u timu", istakao je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke