Nedelja Alekse Avramovića

Autor: Nemanja Janošev
petak 03.03.2023.
09:45
Izvor: Sportske.net

Fenomenalne dve utakmice.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana su prošle večeri savladali berlinsku Albu u "Štark areni" sa 88:74 u utakmici koju su rešili prilično rano, ako imamo u vidu koliko neugodna ume da bude nemačka ekipa.

Crno-beli su upisali petu pobedu na poslednjih šest evroligaških mečeva, došli do skora 14-12 i trenutno 6. pozicije uoči nepotpunog 26. kola elitne klupske košarkaške lige.

Ukoliko gledamo indeks korisnosti, Matijas Lesor je bio igrač utakmice za Partizan, ali, ipak, posebno se isticala rola Alekse Avramovića koji je ove nedelje upao u svoj "mod" koji se poslednji put video pre letošnje povrede ruke. Pre samo četiri dana, Aleksa je u dvorani "Aleksandar Nikolić" odigrao izvanredan meč protiv Velike Britanije i kada se rezultat u trećem kvartalu lomio, on je bio motor ekipe sa 13 poena u tom periodu igre. Bile su tu i ukradene lopte, iznuđene nesportske... Meč je završio sa 20 poena i da nije bilo pojedinca, u ovom slučaju njega, možda bi meč sa Britancima imao dramatičniji epilog.

Prošle večeri je takođe imao bitnu ulogu u pobedi Partizana nad Albom, posebno ako se zna da je bio bez učinka posle prvih 10 minuta igre. Postigao je 19 poena, od čega čak pet trojki i to iz sedam pokušaja. Nije bilo šarenolikog napadačkog opusa ovog puta od njega, ali bio je dovoljno ubitačan da Alba ne može da odgovori na te atake. Pojavio se u drugoj deonici sa 11 vezanih poena za svoj tim, a onda je pogodio bitnu trojku u trećem kvartalu za prednost od "+4" posle čega Alba više nije imala resurse za odgovor.

"Svi su večeras bili dobri, neko sa većim i neko sa manjim učinkom i treba istaći ono što je uradio Aleksa Avramović, bio je izvanredan. Oni moraju da shvate da je potrebna želja ogromna za košarku na ovom nivou. Njihovi igrači su izlazili bez faula iz bloka i šutirali za tri poena. Ako pričamo o izjednačenosti niko ništa ne može da predvidi, razlika, koš razlika. Uvek sam tražio da se ide na koš, ako si u odbrani brani. Možemo da dođemo u situaciju da odlučuje koš razlika i zato je svaki poen bitan", stigle su pohvale i od Željka Obradovića.

Ukoliko gledamo kalendar iz ove sezone, Avramović još nije imao ovakvu sedmicu. Za srećan kraj Partizanove takmičarske godine, Avramović u modu, viskom, ali opet tako prizemljenom, bio bi im od krucijalnog značaja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke