Nedović "izgoreo" i otkrio zašto neće igrati za Srbiju

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 22.06.2021.
10:40
Izvor: Sportske.net

Posledice veće nego što se očekivalo.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaš Panatinaikosa Nemanja Nedović još jedan je u nizu prvotimaca koji neće igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Spekulisalo se da je reč o povredi, ali poznati košarkaš je rekao da je ipak reč o poslednicama preležanog virusa COVID-19, koji je preležao u aprilu.

"Pošto mora da se crta ljudima… Nikakva povreda nije u pitanju, strogo mirujem zbog posledica kovida", napisao je Nedović na popularnoj mreži Tviter.

Dodao je da je u dogovoru sa selektorom Igorom Kokoškovim odlučio da preskoči kvalifikacije, koje počinju za sedam dana, a nakon toga će videti da li će biti spreman za završi turnir (ukoliko se plasiramo), čiji početak je zakazan za 23. jul.

"U dogovoru sa Igorom, koji razume situaciju, odlučeno je da sigurno preskočim kvalifikacije, a onda da sednemo 4. jula i da vidimo šta će biti. Da je ovo druga situacija, bilo bi drugačije. Zglob ću da sredim i koleno ću da sredim, ali sa ovim nema zezanja. Nadam se da ćemo se kvalifikovati, pa ćemo da vidimo da li sam potreban", napisao je košarkaš koji iza sebe ima odličnu sezonu u Panatinaikosu.

Podsetimo, nastup za Srbiju ovog leta otkazali su NBA košarkaši Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski, Alen Smailagić, dok će kvalifikacije propustiti i Bogdan Bogdanović koji igra finale Istočne konferencije sa Atlanta Houksima.

Još nekoliko igrača kuburi sa povredama, ali će se o njihovom statusu tek znati nešto više u narednih sedam dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke