Nedović "namestio ruku", usledio "pakao" za protivnika!

Autor: Lazar Nikolić
petak 04.10.2024.
23:22
Izvor: Sportske.net

Čuvena izjava i partija koja će se prepričavati.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

“Ja nastavljam da radim ono što je do mene, a to je da treniram i da šutiram pre i posle treninga. Šut će doći, mene to uopšte ne brine, ja sam poslednjih godina na kih 40-ak posto za tri poena – e sad zamislite na ovu moju igru kad dodam još šut. To će biti… Pakao za ostale, rekao je Nemanja Nedović u svom kultnom intervjuu pred kraj 2022. godine.

Mnogi su se podsmevali ovoj izjavi, jer se iskusni košarkaš konstantno mučio sa šutom za tri poena i nije mogao da uhvati nikakvu konstantu.

Večeras je upravo taj šut dodat na njegovu igru, nastao je "pakao" za Pariz, a sada je na Nedoviću da nastavi u istom ritmu.

Igrala je Zvezda "bez glave i repa"  u prvih 25 minuta utakmice u Parizu, nije bilo sjajno ni u poslednjih 15, ali Nedović nije dozvoli ekipi da "potone" i razočara navijače na startu Evrolige.

Šutira je poslovično slabiji šuter impresivnih 7/7 iz igre, a onda mu se omakao tek jedan promašaj iz velike udaljenosti na isteku napada. Ubacio je Nedović pet trojki, iz mesta, iz driblinga, iz ugla, sa 45 stepeni. Delovao je nezaustaljivo, jer kada ubacuje trojke, a na prodoru je gotovo "nezaustavljiv" za protivnika nema rešenja, nastane "pakao".

Na kraju je Nedović meč završio sa 21 poenom i istovetnim indeskom korisnosti.

Sada pred njim sledi teži zadatak, da ovo ne bude samo bljesak u "Gradu svetlosti", već konstanta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke