Nedović ne može sam, Baskonija pred Zvezdu nije mogla da pomogne Zvezdi

Autor: Nemanja Janošev
utorak 01.03.2022.
22:15
Izvor: Sportske.net

Baskonija je lako mogla da učini uslugu Zvezdi.

@paobcgr/Twitter
@paobcgr/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Žalgirisa sigurno su savaldali Panatinaikos u "OAKA areni" sa 83:96 u duelu zaostale 18. runde Evrolige.

Od praktično prvog momenta utakmice, sve je bilo u rukama Žalgirisa koji nije dopuštao Panatinaikosu da se vrati u meč, kao što je to, primera radi, učinila Crvena zvezda.

Nisu mogli da zaustave Nemanju Nedovića, ali to im nije smetalo da slave. Srpski plej je ubacio 23 poena pogađavši trojke 4/9. Ipak, Ulanovas sa 22 i Lovernj sa 17 su pod košem bili maestralni i PAO za njih nije imao rešenja.

Odličan meč viđen je u Tel Avivu gde je Makabi ugostio Baskoniju. Pravi rat na parketu od početka do kraja, sa velikim brojem poena i utakmicom koja je rešena na jednu loptu u korist "ponosa Izraela" 94:93.

Baskonija je bila u zaostatku posle prvih 20 minuta, a onda su izvrsnom trećom deonicom držali prednost sve do same završnice duela. Tada su dve trojke pogodili Dibartolomeo i Vilbekin i španski tim je u svojim rukama imao sopstvenu sudbinu. Upropastili su šansu očajnim napadom tražeći šut za tri poena koji nije mogao da realizuje Kostelo.

Vilbekin je na kraju zapečatio sudbinu Baskonije sa dva realizovana penala na šest i po sekundi

Vejd Boldvin je ubacio sjajnih 27 poena u redovima Baskonije, a Skoti Vilbekin je na drugoj strani bio za 10 slabiji.

Baskonija je imala priliku da prekine veliku seriju poraza u Evroligi koju čekaju od 20. decembra prošle godine. Da je Makabi izgubio, ostali bi na 11 trijumfa na devetoj poziciji, dok Zvezda u ovom trenutku ima 10. Ako znamo da je Evroliga izbacila ruske klubove, Zvezdine šanse za Top8 su u tom slučaju značajno veće, a popravile bi se da je Baskonija pred dolazak u Beograd iznenadila Makabi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke