Nedović otkrio šta će rešiti Zvezdine probleme!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 14.12.2023.
21:42
Izvor: Sportske.net

U tome je spas, smatra bek.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde večeras su u "Štark areni" savladali berlinsku Albu sa 85:71.

To je bio prvi trijumf crveno-belih nad "albatrosima" kod kuće u Evroligi nakon osam godine. Tako je tim trenera Janisa Sferopulosa stigao do pete pobede nakon četrnaest kola u Evroligi.

Jedan od najboljih igrača šampiona Srbije večeras bio je bek Nemanja Nedović, koji je meč protiv ekipe iz Berlina završio sa 20 poena.

"Bez obzira što nismo dobili Albu u Beogradu dugo danas je moralo da se dobije. Došli smo dovoljno spremni i fokusirani da dobijemo utakmicu, ali po mom ukusu, ali i po mom ukusu, nedovoljno da bismo ostvarili nešto više, jer je to cilj svih u klubu. Očekujem da ispravimo greške koje nam se dešavaju iz utakmice u utakmicu, da više poštujemo loptu i da na taj način napredujemo, jer mislim da svako treba da krene od sebe i da se uvede u utakmicu na najednostavniji mogućinačin, a onda će sve doći", započeo je Nedović u razgovor za "Sport klub" neposredno posle utakmice.

Imao je Zvezdin košarkaš zamerke na igru svog tima, uprkos ubedljivoj pobedi.

"Ne smemo da dozvoljavamo mini-serije od šest ili osam nula. To ubija ceo ritam utakmice, ubija ekipu. Na to moramo da se fokusiramo. Kada odigramo dobru odbranu u napadu moramo da cenimo loptu, jer vrlo lako možemo da je izgubimo, a to ubaci celu ekipu u kontra ritam", jasan je on.

Nedović je uveren da Zvezda može da igra mnogo, mnogo bolje, a rešenje vidi u jačim treninzima.

"Trener Janis ima viziju koju nsimo ni blizu da ispunimo. Rad na treninzima, nema ih puno, nemamo puno vremena. Kada je kriza onda treba pojačati rad, to rešava probleme", konstantovao je bek, pa poslao poruku za kraj.

"Moramo, nema plakanja. Svi smo dovoljno zreli da shvatimo da ima još da se igra, da ništa nije izgubljeno. Najgore bi bilo dolaziti na treninge u depresiji. Pokušavamo na sve moguće načine, svako mora da krene od sebe", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke