Nedović: "Ovakvog Tea nikada nisam video, vratio sam se da mu pomognem, ono što mi se desilo je neverovatno!"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 05.11.2023.
22:03
Izvor: Sportske.net

Bek "crveno-belih" je ponovo spreman.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost sa 95:86 u derbi meču šestog kola AdmiralBet ABA lige.

Verovatno odlučujući koš na utakmici bila je trojka Nemanje Nedovića kojom su "crveno-beli" otišli na sedam poena prednosti u finišu i rešili pitanje pobednika.

Nedović se danas vratio na parket nakon što je propustio nekoliko utakmica posle povrede u Bolonji na utakmici Evrolige protiv Virtusa, a protiv Budućnosti je ubacio 16 poena.

"Mislim da je bila lepa utakmica za gledanje. To se nažalost trenerima sigurno nije dopalo. Odbrana je mogla da bude dosta bolja, ali smo odigrali sjajno u napadu, sa sjajnim protokom lopte. Dobre stvari bi trebalo da zadržimo, loše da popravimo", kazao je Nedović.

Zvezdinog beka posebno boli to što nije mogao da pomogne saigračima u "večitim" derbijima protiv Partizana u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi.

"Bilo mi je užasno da propustim baš te utakmice u sezoni. Stvarno mi je nerealno. Ne znam da li će se ikada više ponoviti da bude derbi za derbijem na njihovom terenu i to u obe lige, ali šta je tu je", razočaran je Nedović, koji je izvukao i pozitivne stvari iz toga.

"Ja uvek gledam pozitivno na stvari. Sigurno je moje prisustvo olakšalo bekovima koji igraju sa loptom, tako da možemo da budemo zadovoljni kako smo igrali danas u napadu", konstantovao je on, a onda odgovorio i na pitanje kako se sada oseća.

"Dobro je, dobro. Malo sam osluškivao svoje telo na početku, a kako je utakmica odmicala imao sam sve više sigurnosti i na kraju kad je bilo najpotrebnije osećao sam se sjano", zadovljan je Nedović, koji je otkrio da je bio spreman i za meč protiv Bajerna.

"Mogao sam da igram i protiv Bajerna, ali je dogovor sa trenerom bio da preskočim tu utakmicu kako bih imao više vremena za trening da slučajno ne bih obnovio povredu", bili su oprezni sa njegovim povratkom.

Posebno je Nedovića impresionirala igra najiskusnijeg u ekipi Miloša Teodosića i strast sa kojom nosi Zvezdin grb.

"Što se tiče Miloša, ne razumem ljude koji to ne primećuju. Da se sa 36 godina neko ovako bori. Ja ga nikada nisam video ovakvog, da igra sa ovakvom željom. Naša ekipa izgleda drugačije sa njim na terenu. On je majstor košarke i mnogo mi je drago što je počeo da igra dobro. Na toj utakmici  protiv Bajerna je bilo, dobi još ovu danas, pa se vraćam ja da ti pomognem", završio je Nedović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke