Nedović pokvario sjajno veče Lučića, Panatinaikos naneo drugi uzastopni poraz Bajernu

Autor: Aleksandar Golubović
petak 27.11.2020.
21:54
Izvor: Sportske.net

U sudaru dvojice srpskih košarkaša kraj utakmice je zadovoljniji dočekao plejmejker domaćih.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Košarkaši Bajerna ni drugi uzastopni meč nisu uspeli da slave u Evroligi pošto su u 11. kolu poraženi od Panatinaikosa u OAKA areni rezultatom 83:76 (26:22. 16:19, 20:19, 23:22).

Bio to izuzetno dobar meča za dvojicu srpskih košarkaša Vladimira Lučića i Nemanju Nedovića i upravo je zahvaljujući ovom drugom, uprkos izvanrednoj partiji, ovaj prvi završio meč kao poražen.

Lučić je tokom cele utakmice bio pravi lider Bajerna i sa skorom od 20 poena, šest skokova i jednu asistenciju bio najbolji pojedinac na meču.

Bajern bi se verovatno i vratio na pobednički kolosek da na suprotnoj strani nije za rivala imao Nedovića, koji je ubacio 17 poena (od toga najveći deo u trenucima kada se meč lomio) i Sant-Rosa sa tri manje.


Prva četvrtina je protekla u dva potpuno različita raspoloženja. Gosti su bolje ušli u meč pošto su u dva navrata imali serije od 4:0

Velika serija Panatinaikosa usledila je nakon vođstva Bajerna od 10:5 pošto je domaći tim stigao do 11 poena u nizu bez odgovora na drugoj strani.

Finiš uvodne četvrtine obeležila su tri slobodna bacanja Vejda Baldvina koji je Bajern u drugu deonicu uveo sa minus pet.

Drugu četvrtinu odigrao je daleko bolje domaći tim, koji je čak u tri navrata imao velikih plus 13.

Prvi put do maksimalnog vođstva stigli su trojkom Šelvina Maka, a na polovini deonice je isto učinio i Nemanja Nedović u momentu kada su gosti hvatali zalet za povratak u meč.

U poslednjim minutima pred odlazak na poluvreme Baldvin je sa pet brzih poena pokušao da što je moguće više spustio prednost "zelenih, ali je Jorgos Papajanis na sekundu do kraja odveo PAO sa plus devet na odmor.

Treću četvrtinu Bajern je i dalje pokušavao na sve načine da se vrati u igru, a li nikad toliko blizu da stigne do preokreta.

Najbliži su bili kada je Nik Valer-Bek pogodio slobodna bacanja za minus četiri, a sličan iskorak su napravili početkom poslednje deonice kada je Pol Zipster pogodio trojku.

Bajern je stigao nadomak preokreta kada je Rejnolds pogodio za minus dva, ali je Nedovićeva trojka u narednom napadu vratila pet poena prednosti domaćinu.

Nedović je u narednom napadu doneo plus sedam "zelenima" na dva minuta do kraja, a nedostižnih devet razulike obezbedio je Papapetru.







Ova pobeda je izuzetno značajna za Panatinaikos budući da ju je u Evroligi čekao od 22. oktobra i trijumfa nad Fenerbahčeom.

Bajern je posle odličnog starta sezone stigao do drugog uzastopnog poraza, ali je i dalje jedini uz Barselonu, CSKA i Valensiju koji iz uvodnih 11 kola ima sedam pobeda.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke