Nedović pominjao i sudijski kriterijum: ''Mnogo je teško igrati protiv toga''

Autor: Darko Mitrović
petak 13.10.2023.
21:48
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Bek Crvene zvezde skrenuo pažnju i na detalje koji mnogima nisu bili vidljivi.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je bila blizu druge pobede u Evroligi ove sezone, ali je u finišu dozvolila Žalgirisu da napravi preokret i trijumfuje sa 79:74.

Veći deo meča crveno-beli su odigrali bolje, ali kada se meč ''lomio'', sve je bilo u znaku domaćina.

O razlozima je posle meča sa srpskim novinarima govorio i bek Crvcene zvezde Nemanja Nedović.

''Bilo je jako iscrpljujuće. Ovo je možda i najzahtevnija utakmica u toku sezone. Žalgiris je zaista čvrsta ekipa i ne odustaju nikada. Krivo mi je što smo izgubili. Mislim da smo odgovorili na tu njihovu čvrstinu i agresivnost, kontrolisali manje-više utakmicu 35 minuta i onda dođe tih 5 minuta... Nije sve bilo ni do nas. Ulazili su im neki šutevi iz pada, pa onda odskače lopta po obruču tri, četiri puta. Ostaje žal, teško je igrati ovde, ali idemo dalje'', rekao je Nedović, a prenosi ''Telegraf''.

Skrenuo je pažnju i na promenu sudijskog kriterijuma u finišu meča.

''Malo je kombinacija svega. Mi odradimo sve što je do nas, a onda čovek šutne iz pada i da koš. To im da samopouzdanje, sudijski kriterijum se promeni, oni dozvole 'tuču' koja se ne vidi golim okom. Mnogo je teško igrati protiv toga. Baš je naporno... 

Njihova tri, četiri igrača se zaleću na skok u napadu. Traže igru za Ulanovasa, za nas niže igrače je to iscrpljujuće. Borili smo se, dali su sve od sebe. Nekad moraš da priznaš da su zaslužili'', rekao je Nedović i izrazio nadu da se greške iz večerašnjeg meča neće ponavljati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke